miercuri, 28 martie 2012

Va multumim pentru intelegere.

Pentru injurii, calomnii si amenintari de orice natura, va rugam sa alegeti alt site sau ciorna de lucru. Va reamintim, ca in conformitate cu atentionarea  expusa  anterior, referitor la stergerea comentariilor ce nu fac obiectul discutiilor, ne rezervam dreptul de a actiona in consecinta. Va multumim pentru intelegere.

226 de comentarii:

1 – 200 din 226   Mai noi›   Cele mai noi»
PITU VASILE spunea...

pentru ADMIN. Foarte bine ati procedat,discutiile au degenerat nepermis.

cititor spunea...

Gigi Chiru - 3,3%CUGET LIBER
Potrivit sondajului de opinie, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, Radu Mazăre şi USL sunt favoriţii electoratului cu 89, respectiv 63% din intenţiile de vot. PDL înregistrează 21,6% din totalul intenţiilor de vot, deşi, în acest moment, nu are desemnaţi, în mod oficial şi public, candidaţi pentru funcţiile de primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean. „Probabil că şi din acest motiv, o parte din electo-ratul PDL declară că ar vota cu Radu Mazăre, politician cu o bună imagine în rândul unei în-semnate părţi a electoratului. Este de aşteptat ca, odată cu începerea cursei electorale şi a desemnării can-didaţilor, intenţiile de vot pentru Radu Mazăre să înregistreze o scădere de la nivelul de 89% măsurat în prezent. În acelaşi timp, desfăşurarea concomitentă a alegerilor locale şi a celor parlamentare va introduce factori ce vor modifica opţiunile şi comportamentul de vot. Noutatea alegerii de către electorat a preşedintelui Consiliului Judeţean, recent legiferată, se reflectă într-o rată mare a non-răspunsurilor la întrebarea privind votul - 49%”, spune sociologul Simona Niculae .
Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pen-tru funcţia de primar, 56,2% din respondenţi au indicat Radu Mazăre, 2,1% Gigi Chiru, 1,3% Anca Boagiu, 1,2% Claudiu Palaz, 0,8% Sever Voinescu, 0,5% Victor Manea, 0,4% Tudor Chesoi, 0,4 alţii. Foarte important, 29,2% au spus că nu ştiu încă, în timp ce 7,7% nu ar vota.
Însă, excluzând din analiză pe nehotărâţi şi pe cei care nu ar vota, din totalul celor care au exprimat o opţiune de vot, 89,1% ar vota cu Radu Mazăre, 3,3% cu Gigi Chiru, 2,1% cu Anca Boagiu şi 2% Claudiu Palaz.

Partidul lui Dan Diaconescu ar intra în Consiliul Local
Nici la nivel de vot pe partide lucrurile nu ar da semne că s-ar putea schimba prea mult, sondajul de opinie indicând faptul că şi în următorii patru ani gaşca pese-distă de la malul mării ar putea controla oraşul.
La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul Local, dvs cu ce partid aţi vota?” 30,7% dintre respondenţi au indicat USL, 10,5% PDL, 3,2% PP-DD, iar 2,3% PRM. De asemenea, 14,4% dintre respondenţi au declarat că nu ar vota, iar procentul non-răspunsurilor a fost 36,9%.
Excluzând însă din analiză nehotărâţii şi persoanele care au declarat că nu ar vota, USL înregistrează 63% din totalul intenţiilor de vot, PDL 21,6%, PP-DD 6,6%, PRM 4,6%, iar UNPR 1,7%.
CUGET LIBER

Anonim spunea...

Gigi Chiru=3,3% impreuna cu PNTCD,asta este adevarul...sunt curios daca dupa aceste alegeri locale conducerea PNTCD Constanta isi va prezenta DEMISIA din bun simt! Sper sa-si asume acest esec,dar cum inteleg eu problemele PNTCD condus de d-l Chesoi nu vor face acest gest si vor continua cu nesimtirea mai departe,ca doar mai sunt campanii electorale si dupa 4 ani.

medgidnicolai spunea...

Daca PDL-ul este creditat cu peste 1o.5 % din voturi la alegerile pentru Consiliul Judetean si cel municipal, inseamna ca reprezentantii PNTCD Constanta vor face parte din aceste foruri dup[ 10.06.2012. Mult succes ]n continuare. Trebuia sa cititi totusi si sondajul publicat de Replica in data de 29.05.2012.

medgidnicolai spunea...

Lansarea candidatilor pentru alegerile locale este o actiune facuta, dupa cum constatam, cu surle si trambite. Nu intamplator. Asa se seizeaza si media si involuntar, face publicitate gratuita celui care a organizat actiunea. PNTCD, de ce nu foloseste aceasta metoda? Trei baloane si doua postere s/or mai gasi prin visteriea partidului..

medgidnicolai spunea...

Spiritele se incing. Chiru si Palas au scos sabiile din teaca. Gresit, dupa parerea mea. Chiru, nu trebuia sa-l provoace pe adversarul sau UNPR-ist. Acuzele reciproce, scad din popularitatea lor si dau un plus de imagine lui Mazare. Nu ca acesta ar fi use de biserica. Insa electoratul nu are timp sa descifreze intr-o saptamana, tainele nebuloaselor afaceri imobiliare facute de Mazare si compania. Cei abilitati, ar trebui sa le spuna celor 2 sa inceteze. Oricum, diferenta dintre ei in sondaje, este confortabila.

medgidnicolai spunea...

Cred ca PNTCD Constanta este mult prea discret. Nu este suficient de vizibil. Este bine, sa rau, vom vedea. Dar electorii, de regula voteaza persoane publice sau cunostiinte. Memoria ne joaca feste. Uitam. Deseori, daca nu vedem figura cuiva. De aceea era important, ca macar pe acest site, sa fie publicate fotografiile tuturor candidatilor.

Redivivus spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
medgidnicolai spunea...

Si comunistii s-au chinuit, jumatate de secol, sa desfiinteze PNTCD-ul, dar nu au reusit. Nu stiu daca rezultatul alegerilor va avea vreo influenta asupra evolutiei formatiunii. Intradevar, sunt multi neaveniti care, desi nu manifesta un interes real, isi dau cu parerea. Ce aveti domnilor cu PNTCD? Ce va deranjeaza? Sau, rautatea unora, trebuie sa dea neaparat pe dinafara.

medgidnicolai spunea...

Surprinzator pentru unii si totusi, scaunul lui Mazare se clatina. Altfel, cum se explica iesirea necontrolata a primarului, atunci cand a fost interpelat telefonic de moderatorul B1 TV. Asa de mult l-au deranjat dezvaluirile lui Gigi Chiru, incat maimarele Constantei a rabufnit? Nu prea cadreaza cu, calitatea sa oficiala asemenea iesiri necontrolate. Si nici voturi in plus nu cred ca-i aduc.

Anonim spunea...

Scaunul lui Mazare se clatina din cauza ca Chiru i-a luat 2 suruburi de la scaunul lui Mazare,o sa-l repare el dupa alegeri.

medgidnicolai spunea...

Se pare ca Gigi Chiru a agitat ceva apele. Ce s-ar fi intamplat oare, daca PDL-ul mai era la putere. Imi place ca stie sa lupte. Acest lucru se va vedea la alegeri. Sigur, comportamentul sau, ii va aduce mai multe portofolii in consiliile locale si cel judetean. Pentru acest lucru colegii de partid, mai ales cei din
"conducere", ar trebui sa-l felicite. N-o vor face, din ratiuni care imi scapa pe moment. Mai sunt 7 zile si vom vedea daca am sau nu dreptate. Putintica rabdare domnilor.

medgidnicolai spunea...

Ziua adevarului este aproape. Putin probabil, ca in doua zile sa se mai schimbe ceva in planul psihologic al alegatorului. Cred ca deja si-a fixat reperele. Acestea fiind indubitabil determinate de puterea de convingere a candidatilor la locale. Vom constata peste putin timp, cati dintre ei au actionat profesionist si eficient si in acelasi timp, cati au facut doar figuratie.

medgidnicolai spunea...

Mult succes CANDIDATILOR PNTCD Constanta.

Anonim spunea...

Mult succes candidatilor PNTCD SA PIARDA.

secretar executiv PNTCD C-ta spunea...

Pentru toti. Mai intai un proverb : "Curajul invinge multe,dar rabdarea pe toate" PNTCD Constanta a inregistrat o prima victorie. Presedintele TUDOREL CHESOI este Consilier Municipal in cadrul CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL CONSTANTA Felicitari!

medgidnicolai spunea...

Deci am avut pana la urma dreptate. PNTCD Constanta, in ciuda unor carcoteli, va fi reprezentat la nivelul Consiliului Local. Dupa opinia mea se putea mai mult. Asteptam cu interes finalizarea procesului de numarare a voturilor. Pana atunci, Felicitari d-le Presedinte Ghesoi.

Anonim spunea...

D-l Chesoi a candidat pentru functia de Presedinte al Consiliului Judetean si a ajuns consilier municipal,adica unde dai si unde crapa.Nu-l ajuta cu nimic acest lucru pe d-l Chesoi,dar probabil ii va face bocancii lui Radu Mazare si-l va servi la masa pe Nicusor Constantinescu.In 4 ani de zile cat dureaza mandatul d-l Chesoi are timp destul sa-si mai faca o spalatorie auto si sa o modernizeze pe cea veche.Mazare nici nu se va uita la Chesoi,are 60% din consiliu asa ca nu mai are nevoie de rebuturi politice precum Chesoi sau Chiru,ambii pdlisti.

medgidnicolai spunea...

Unii nu se dezic. Combat, combat, si poate ramane ceva. Unde este Caragiale sa va vada. Era mai bine oare, daca, PNTCD-ul nu era reprezentat de loc la nivelul administratiei constantene. Nu cred ca obiectivul real al d-lui Chesoi a fost Presedentia Consiliului Judetean. Ar fi fost o utopie.

Alina spunea...

Pentru "anonim": Cum de le sti dumneata pe toate ? COMENTEZI AICI NUMAI ABERATII SI TAMPENII .Mergi in alta parte poate alte stau si te asculta.Niciodata nu ai spus ceva serios.Sa-ti fie rusine!

Ion spunea...

Tot pentru "anonim": TU nici macar nu ai fost la vot si-ti dai cu parerea,invidiosule.Poate iti dai si numele daca tot te crezi destept,lasule!

medgidnicolai spunea...

Primaria Targusor apartine PNTCD. Si mai multe posturi de consilieri locali. Asteptam, dupa publicarea rezultatelor finale ale alegerilor, opinia celor care propovaduiau esecul total.

medgidnicolai spunea...

Ni s-a parut si mie putin deplasata solicitarea d-lui Chiru, daca este reala, de a cere d-lui Chesoi sa renunte la postul de consilier, pentru a fi ocupat de un candidat PDL. Fiecare formatiune politica are strategia si interesele sale. Alianta Pentru Constanta s-a bucurat, sunt convins, pe timpul alegerilor, si de voturile mai multor membrii pntcd. Scorul, peste media pe tara, al organizatiei judetene a PDL se datoreaza poate si voturilor taranistilor. Dealtfel, Protocolul incheiat intre cele doua formatiuni a fost valabil, asa cum sustine d-l Chesoi, pana in ziua alegerilor.

Anonim spunea...

Pentru Alina si Ion@esti una si aceeasi persoana,te hotarasti o data ce pseudonim sa-ti iei? eu comentez''pe aicea,tampenii si aberatii'' iar VOI,spre deosebire de mine,''FACETI TAMPENII SI ABERATII'' in realitate,acolo unde PNTCD se gaseste la 0,6%,nu trebuie sa fii prea destept sa aduci un partid precum PNTCD la un asemenea scor electoral.Te asigur sefule ca m-am dus la VOT,am dat votul cui trebuia,adica USL-ului ca sa fiu foarte sigur ca nu va castiga PDL impreuna cu PNTCD-ul poleit in PDL,spre deosebire de dumneata care ti-ai vandut votul,nu stiu pe cati bani luati de la PDL si Chiru eu l-am dat cu cea mai mare placere fara bani USL-ului.Ai de invatat multe de la mine sefule!

constantean spunea...

Pana la urma ceva tot a iesit. Un consilier municipal, un primar. Este mai bine decat nimic. Va felicit D-le Consilier Tudor Chesoi. Cred ca am devenit simpatizant. Probabil ma inscriu si eu in pntcd, Conditia este sa ma treceti pe lista de candidati din localitatea mea. Ati avea de castigat. dar ma mai gandesc.

c.neagoe spunea...

In loc de concluzie : este clar, partidele puyerice , adica votate, sunt o adunatura de imbogatiti inexplicabi (dar foarte explicabil), daca institutiille statului si mai ales justitia ar fi corecta si nesupusa .PNT-ul , se pare ca nu mai are sanse , pentru ca nu fura si se opune , incearca sa demaste hotii . Oare trebuie sa facem ca cei ce sunt votati ? Daca o vom face , vom fi sever admonestati , nu mai conteaza hotii care ne tot condi de 22 de ani . Sa nu spuneti ca PNT-ul a condus ; nu ar fi corect , faceti un efort de memorie, cu sinceritate . Veti spune casi la PNT au fost hoti ; da au fost dar unde sunt si de ce sunt liberi ? Oare partidele care i-au primit nu au o responsabilitate ? Fostul ministru al agriculturii din guvernarea conventiei democratice , face 7 ani de puscarie pentru acuze indoielnice . Nu credeti ca daca trecea la PSD,PDL ,PNL ar fi fost liber si parlamentatar ? Eu cred . Oare de ce presa nu a comentat afirmatia actualului premier , Victor Ponta , la realitatea , in seara cand a fost arestat primarul de la Ramnicu Valcea , Gutau :"nu o sa vedeti niciodata un sef de partid , ministru sau fost ministru , din Romania in puscarie " . Se pare ca a avut dreptate . Dar ce este de facut ? Personal cred ca PDL-ul a facut aproape tot atata rau si a furat , aproape ca PSD-ul , de care ne bucuram ca a ajuns la putere . De ce a fost votat PSD-ul ? Din ura , indreptatita sau mai putin indreptatita impotriva PDL-ului , pentru "taieri" , mai putin pentru hotie . Sustin aceasta , in masura ce se spune : "a furat manca-l-ar mama dar ne da si noua " . Ce se mai poate spune despre cei ce voteaza cu un hot ,de la care primesc "ceva "? Ma numar printre cei care au spus ca aproape toate masurile guvernarii Boc au fost necesare , dar f. dureroase ; unele puteau fi evitate . Ma numar printre cei care au spus ca au fost hoti , aproape de talia PSD-ului , dar mai prosti si increzuti . Ma numar printre cei care a spus ca presedintele Basescu , a spus multe adevaruri , a presat guvernul sa ia masuri care i-au dus la pieire , dar am criticat comportamentul de "baiat de cartier , de gura portului " si mai ales atitudinea fata de majestatea sa regele Mihai o figura de talie mondiala , nu numai pentru romani . Probabil foarte multi romani sunt fericiti ca "le-am traso PDL-ului . Eu am mari rezerve ; daca si in toamna USL-ul , va realiza un procent asemanator si presa va face (cu mici exceptii) ce a facut din 90 incoace , din februarie -martie 2013 , vom constata ca si ei vor fura la fel , se va vorbii insa mai putin , va apare frica , ca in guvernarea Nastase . Inchei citand aproximativ un mare patriotsi poet : nu poti sa-ti iubesti tara , dac nu iubesti trecutul . Cine sau cati iubesc trecutul necomunist al Romaniei ? Cine se mai gandeste la mortii din puscariile comuniste si canal ? Ar trebuii sa luam exemplul poporului evreu ; asa rezista si sunt puternici . Ei se razbuna ; noi nu trebuie sa facem asta dar ,"sa nu uiti ....

c.neagoe spunea...

Revin cu o intrebare : cati PSD-isti , PNL-isi ,PDL-isti, au demascat hotii din partidele lor , cum a facut-o si face PNT-ul ?

presedinte spunea...

Pentru CONSTANTEAN. Cu mare placere va astept in partid si sigur vom discuta perspectiva alegerilor din localitatea dvs.

medgidnicolai spunea...

S-au finalizat si alegerile locale. Rezultatele se cunosc, pentru ca sunt publice. In acest moment cred, ca PNTCD Constanta ar trebuie sa identifice mai multe personalitati marcanta ale vietii publice, pentru a le sustine la un fotoliu de parlamentar. Si acest lucru, cat mai repede. Asa, vor starni interesul celorlalti adversari politici. Mai ales daca candidatii sunt oameni onesti si cu buna reputatie. Eu cred ca se poate.

c.neagoe spunea...

Cred ca nu se poate contesta faptul ca alegerile, dupa 2000, mai ales dupa 2004 , a-au castgat cu multi bani si multa mita electorala . Poate bani pentru publicitate , cu mari eforturi se pot gasii dar mita PNT-ul nu va da , asa ca sanse nu prea sunt . Apoi , daca gasim un om cu bani , care vrea sa fie sustinut de noi , ne poate trada ; s-a mai intamplat .

Anonim spunea...

Altceva,ce ne puteti spune despre modul cum ati pierdut''din nou'' alegerile d-le Neagoe??? Cand aveti de gand sa va dati DEMISIA toata conducerea PNTCD Constanta?Nu mai plictisiti oamenii cu''vaicareli'' de doi lei,ne tot spuneti cum ati pierdut alegerile dupa 2000 dar ne puteti spune ce aveti de gand pentru viitor cu acest partid?

zarva spunea...

Domnule ANONIM!
Ai cam multe semne de intrebare pentru varsta si experienta de viata pe care o resimti!

medgidnicolao spunea...

Resemnarea pentru luptatori, inseamna de cele mai multe ori moartea. Daca sunteti cavaleri ai dreptatii, atunci luptati. In nici un caz, politica nu se face numai prin comentarii ici si colo. Eu, desi nu sunt angajat politic, inteleg ca politica inseamna multe eforturi intelectuale si fizice. Vorbiti unii despre bani si lipsa lor. Aceasta este situatia. Intradevar, lipsa banilor determina la marea majoritate comportamente anacronice. Ce sa facem daca, constiinta, mai ales in ultimii ani, trece prin stomac. Lipsa painii de toate zilele, medicamentelor, banilort pentru achitarea stricta a utilitatilor, sunt deja griji prea mai pentru cei aproximatia 5 milioane de pensionari. Astazi, altruismul si idealismul sunt notiuni desuete.

c.neagoe spunea...

Astia sunt politicienii , asta este justitia !
o simpla urmarire a emisiunilor televiziunilor , oricare ar fi ele , be duce la concluzia ca singura preocupare a alesilor nostrii este sa-si arate faradelegile , hotiile , sforariile , nu administrarea corecta a tarii in binele delor ce i-au ales . Daca Mircea Diaconu este cel mai corupt politician , desii comisia juridica a senatului a certificat ca nu este incompatibil, cred ca nu mai este nimic de facut ; sau poate a gasii o metoda prin care sa dispara toti cei ce ne conduc in ultimii mai ales 12 ani. Acuzarea lui Mircea Diaconu , arata fara dubii mocirla din justitie . Pavelescu , care in ultimii opt ani ne vorbea despre Basescu , ca de un infractor periculos , care printre altele ne-a vindut flota , acum este cel mai aprig aaparator .Si astfel de scimbari de atitudini , intalnim la tot pasul . Ce credeti ca mai este de facut , in situatia in care Mircea Diaconu , un reper de moralitate in politica este incompatibil cu comunitatea politica romaneasca . O concluzie : cine este corect , cinstit , nu trebuie sa faca politica , va fi rejectat de mafia politica romaneasca .GRAV!

medgidnicolao spunea...

Nastase Adrian, Monica Ridzi, Mihailescu Serban, Gheorghe Falca, Antonie Solomon, etc. sunt tot atatia inculpati in dosare de coruptie. Istoria recenta ne-a demonstrat ca ei se situeaza deasupra legii. In ciuda tuturor declaratiilor sforaitoare. Voicu, Muresan, ec. cred ca devenisera incomozi, in virtutea faptului ca transau afaceri in nume propriu, insusindu-si integral veniturile obtinute ilicit, fapt ce i-a deranjat pe colegii lor de partid. Cat despre Pavelescu, cititorii acestui site, cunosc parerea mea despre el. In ce-l priveste pe El Prezidente, e grele. Deja foloseste functia suprema in stat, pentru transarea unor atitudini personale. Ultima isprava demonstreaza ca si-a cam iesit din mana. Si mai inseamna ca sfarsitul carierei sale prezidentiale se apropie de sfarsit. Incearca o iesire onorabila din scena, printr-o demisie conditionata de modificare Constitutiei.

medgidnicolao spunea...

Si totusi, se poate. Imi retrag partial afirmatiile facute ieri. Nastase Adrian - fostul premier- a fost condamnat la 2 ani inchisoare, cu suspendare. De raul altuia, nu trebuie sa te bucuri niciodata. Dar, este bine ca cei din inalte functii publice sa stie, ca in viitor s-ar putea sa dea cu subsemnatul, daca mai continua actualele practici.

c.neagoe spunea...

Am amintit candva ca in seara arestarii fostului primar de la Ramnicu Valcea , Gutau , Ponta afirma pe postul realitatea ca " nu osa vedem niciodata in Romania un ministru fost ministru , o functie mare intr-un partid , in puscarie" .Cand s-a pronuntat setinta pebntru Adrian Nastase , sotia a spus : iata ca prorocirea lui Ponta ,nu s-a adeverit . Si totus s-a adeverit, chiar daca intr-un mod dramatic . Nastase nu a glumit; ciracii (coloneii) , de pe la B1TV si Ev. zilei , sunt cel putin oligofreni , sustinand ca s-a zgariat . Orice cretin stie, ca o impuscatura in gat este aproape 100% mortala . Ca a fost un gest de onoare , ca nu a acceptat zeghea , sigur a incercat sa-si ia zilele . Bine ca s-a terminat cu bine . Dar ce facem cu coloneii ? Am amintit de mai multe ori ca partidele si in special PDL-ul, sunt conduse de ofiteri acoperiti, foarte apropiati securitatii (nu am spus fosta ca ea exista) in special prin acestia , care ne fura si ne umilesc ,protejaza mafia romaneasca . Daca se fura atata , avem atata evazune , se jefuieste tara sunt ataea clanuri mafiote , pentru ce sunt platiti acestia , ce si cui le fac servicii ? Lista lui Gadea , nu este completa ; poate apare si lista generalilor sa vedeti atunci surprize . Ce se vede cu ochiul liber , aceste jivine sunt majoritar fidele domnulu(ce grad?) Basescu. Nu credeti ca ar trebuii sa cerem desecretizarea listei cu aceste hiene , protejate de toate regimurile din ignoranta sau complicitate ?

medgidnicolai spunea...

Rectificare si scuzele de rigoare. Adrian Nastase a fost condamnat la 2 ani cu inchisoare, nu cu suspendare.

medgidnicolai spunea...

Cristian Radu, a incheiat protocol si a fost sustinut pentru functia de primar al Mangaliei de Filiala Judeteana a PNTCD Constanta. Incepand de ieri, este sustinut in turul 2 al alegerilor locale printre altii de Victor Ponta, Crian Antonescu, Radu Mazare,Nicusor Constantinescu, etc. PNTCD-ul il mai sustine in acest tur D-le Presedinte Chesoi?

medgidnicolai spunea...

Traian Basescu a luat-o razna rau de tot. Daca el crede ca prin amenintare si santaj, poate conduce, in continuare, o tara. A venit vremea sa scapam de el. Asa cred eu. Plagiatul nu reprezinta un genocid sau crime impotriva umanitatii. El, Traian Basescu, poate fi acuzat de asa ceva, dupa masurile dictatoriale din anul 2010, soldate cu mii de morti de inanitie sau din lipsa medicamentelor. Rata mortalitatii in randul persoanelor varsnice, a crescut in timpul mandatului sau. Public, a declarat ca doreste sa scape de pensionari. Sunt Documente oficiale in acest sens. Romanul trebuie sa discearna si o va face. va alege ce trebuie, intre plagiat si genocid.

medgidnicolai spunea...

Cristian Radu a castigat ieri Primaria Mangalia. Oamenii, desi nu facea politica, si-au pus toate sperantele in el,si au votat un independent. Cred ca este un lucru bun, si un bun exemplu pentru viitor. Ramane ca prin fapte, Noul Primar, sa confirme investitia cetatenilor care l-au votat. Organizatia PNTCD Mangalia, condusa de d-l Ciuperca, a pierdut sustinandu-l pe Zamfir Iorgus. Acolo, cred ca este momentul ca D-l Chesoi sa ia masuri urgente pentru ca lucrurile sa intre pe fagasul lor normal.

constantean spunea...

Sunt de acord cu ce propune medgidnicolai. Trebuiesc luate masuri fata de politrucii mangalioti care au votat Iorgusi.

medgidnicolai spunea...

Daca am in vederea declaratia fruntasului PNL LUDOVIC ORBAN fac uta ieri in presa, tind sa cred, ca aveam dreptate atunci cand afiremam ca Traian Basescu a luat-o razna. Este foarte interesant ce se va intampla maine la summitul europen. Vom fi pusi, noi romanii, intr-o situatie penibila, au ba. Eu cred totusi ca nu. Ramane de vazut.

Vicepresedinte II spunea...

Referitor la Zanfir iorgus.A plecat din PNTCD dupa ce PNTCD-ul la promovat primar. A lasat organizatia PNTCD in degringolada ca multi alti tradatori ai partidului. De cate ori avea insa nevoie de voturile PNTCD de atatea ori apela cu ipocrizie la PNTCD, iar dupa ce se folosea de el ,ii intorcea spatele cu recunoscuta-i nesimtire. Asa a facut si in aceste alegeri, a semnat mai intai un protocol de alianta cu PNTCD prin care se asigura pentru PNTCD MANGALIA un loc de consilier eligibil, iar dupa numai o saptamana a renuntat miseleste la acel protocol. Dupa alte cateva zile a intrat in panica si banuind ca org. jud. a PNTCD CONSTANTA nu-l va mai sustine, pentru gestul prin care renuntase la primul protocol, s-a adresat liderului GABI CIUPERCA din MANGALIA si a incheiat de data aceasta pe blat un alt protocol de colaborare prin care cerea din nou sprijinul PNTCD.Insa ce nu stia IORGUS este faptul ca org. jud . aflase, nu stia de asmenea ca mandatul lui CIUPERCA expirase si PNTCD JUDET CONSTANTA antamase deja un protocol de colaborare cu INDEPENDENTUL RADU CRISTIAN, dejucand astfel planurile parsive ale lui IORGUS........In final ati vazut ca oamenii care nu sunt corecti vor plati pentru nesabuintele lor si acum si mai tarziu, iar primar a iesit un OM pe care la sustinut si PNTCD.

medgidnicolai spunea...

Cred, ca d/l Gabi Ciuperca nu mai are ce cauta, mult timp de acum inainte, in conducerea pntcd Mangalia. Acolo, din cate stiu, este un lider adevarat, care trebuie sa ia fraiele organizatiei si sa o duca acolo unde ii este locul.

BACALE GHEORGHE spunea...

Astazi este zi de DOLIU NATIONAL[simbolic,unii au uitat],la 28 iunie 1940,Romania a pierdut teritoriul Basarabiei si Bucovina de Nord a fost anexate URSS-ului.Conducerea PNTCD Constanta nu stie de acest lucru sau au alte preocupari sa faca aliante inutile si nocive PNTCD-ului? MENTIUNE:Radu Cristian a fost sustinut in turul 2 de USL,asa ca,lasati-o balta cu dezinformarile ca PNTCD l-a sustinut!Poate pe Chiru!

medgidnicolai spunea...

Cu tot respectul d-le BACALE GHEORGHE dar, de unde a-ti tras concluzia ca PNTCD l-a sustinut in turul 2 pe Cristian Radu? Eu am adresat aceasta intrebare Presedintelui organizatiei judetene a PNTCD in data de 22.06.2012, fara a primi raspuns.

BACALE GHEORGHE spunea...

PNTCD Constanta condus de d-l Chesoi l-a sustinut in primul tur pe candidatul independent Radu Cristian,iar in turul doi acesta a fost sustinut de USL la Primaria Mangalia.Urmaresc cu mare atentie ce se va intampla pe viitor cu PNTCD,oare...vor face aliante si cu martienii sau extraterestrii?

BACALE GHEORGHE spunea...

La 29 iunie 1966,Parlamentul adopta prima Constitutie a Romaniei dupa modelul Belgian si confirma pe Principele Carol l ca Domnitor.De aceea este unde este acum PNTCD,ori nu stiti aceste evenimente importante din istoria natiunii romane,ori va este lene sa scrieti macar pe acest site cateva radnduri,ori sunteti nepasatori!!!Atentie vine luna iulie,cea mai neagra luna,perioada din istoria si trecutul acestui partid:14 iulie 1947 a fost arestata toata conducerea PNT in frunte cu IULIU MANIU,iar la 29 iulie 1947 comunistii au hotarat ca PNT sa fie desfiintat si scos de pe scena politica romaneasca.Eu unul chiar nu pot sa va inteleg nepasarea si ignoranta de care dati dovada!

medgidnicolai spunea...

Istoria acestei formatiuni politice face obiectul mai multor carti sau monografii ce apartin unor scriitori celebri. Etichetarile in bloc, nu fac bine nimanui. Aducerile aminte pot fi facute si intr-un mod civilizat. Siteul PNTCD nu este o tribuna publica unde trebuie sa ne hulim. Dupa opinia mea, schimbul de idei constructive si sugestiile pertinente, in scopul revigorarii activitatii PNTCD Constanta, cred ca ar fi o dovada reala de devotament si patriotism.

medgidnicolai spunea...

Astazi, a venit ziua scadentei pentru Basescu. Este posibil ca majoritatea romanilor sa scape de acest cosmar care i-a stresat zilnic timp de 8 ani. Nu cred ,sa mai existe in politica romaneasca, un omn mai conflictual ca el. Milut, l-a sustinut in 2009, din interese personale. Nu avea nimic cu politica PNTCD. Acest lucru s-a vazut ulterior. Din pacate, si acum, in partid, mai sunt multi ca el.

c.neagoe spunea...

Epoca Basescu s-a terminat ; cel putin o prima etapa . de acum este treaba justitiei sa deslege firele mafiei pe care a creat-o. Sper sa se faca repede si nu cu patima , ca altfel cei ce voteaza uita . Deocamdata nu putem sa reprosem mare lucru USL-ului sau mai precis cuplului Antonescu-Ponta , mai ales lui Antonescu .Trebuie sa fim foarte atenti , dar foarte atenti ce se va intampla cu dosarele celor din USl, Nastse , Voiculescu , Mazare , Oprisan si multi altii sa vedem daca nu cumva JUSTITIA, cea mai slaba veriga a statului de drept din Romania si care a facut decat rau poporului roman , nu trece de partea nouli stapan . Nu se va face nimic bun , daca nu sunt verificati serios de catre CNSAS , daca nu sunt deconspirati toti ofiterii acoperiti , sub pavaza carora s-a ales praful de Romanaia ,au vandut-o si au impartit-o.Cred ca ar fi o mare gresala a celor ce gandesc sa stea sa priveasca si sa nu se implice . Alegerile generale nu trebuie sa aduca la putere un USL de peste 35% , altfel istoria se repeta . Nu trebuie sa aiba un cuvint "alienatii" lui DD sau alti mincinosi . Cel mai curat partid , la ora asta este indiscutabil PNTCD-ul care trebui sa se miste repede . mai intai trebuie scapat de maidanezul politic , pavelescu, pe care l-a pus presedinte justitia basista , care vrea sa vare PNT-ul , in clisa fecaloida , pdl+mru+mihai neamtu + monica pauker (procuror ceausist , anchetatorul cetatenilor in urma mineriadei din 13-15 iunie 90 si fica de general de securitate , dupa cum afirma unii)ce se autointituleaza alternativa de dreapta. daca nu sunt complicii acestui nemernic de pavelescu , membrii CNC-pavelescu , trebuie sa convoace urgent un congres , in care sa ne alegem noi , democratic , presedintele .Solict , ca toti cei de buna credinta , inclusiv , s-au mai ales , pe cei ce pot ajuta financiar PNTCD-ul , sa vina alaturi , pentru a avea un cuvant de spus . Am deocamdata , satisfactia ca doi mari tradatori ai PNT-ului(mai sunt si altii , urmeaza ) , barde si iorgus sunt aut . Ne vom straduii sa ajunga unde trebuie .

c.neagoe spunea...

Epoca Basescu s-a terminat ; cel putin o prima etapa . de acum este treaba justitiei sa deslege firele mafiei pe care a creat-o. Sper sa se faca repede si nu cu patima , ca altfel cei ce voteaza uita . Deocamdata nu putem sa reprosem mare lucru USL-ului sau mai precis cuplului Antonescu-Ponta , mai ales lui Antonescu .Trebuie sa fim foarte atenti , dar foarte atenti ce se va intampla cu dosarele celor din USl, Nastse , Voiculescu , Mazare , Oprisan si multi altii sa vedem daca nu cumva JUSTITIA, cea mai slaba veriga a statului de drept din Romania si care a facut decat rau poporului roman , nu trece de partea nouli stapan . Nu se va face nimic bun , daca nu sunt verificati serios de catre CNSAS , daca nu sunt deconspirati toti ofiterii acoperiti , sub pavaza carora s-a ales praful de Romanaia ,au vandut-o si au impartit-o.Cred ca ar fi o mare gresala a celor ce gandesc sa stea sa priveasca si sa nu se implice . Alegerile generale nu trebuie sa aduca la putere un USL de peste 35% , altfel istoria se repeta . Nu trebuie sa aiba un cuvint "alienatii" lui DD sau alti mincinosi . Cel mai curat partid , la ora asta este indiscutabil PNTCD-ul care trebui sa se miste repede . mai intai trebuie scapat de maidanezul politic , pavelescu, pe care l-a pus presedinte justitia basista , care vrea sa vare PNT-ul , in clisa fecaloida , pdl+mru+mihai neamtu + monica pauker (procuror ceausist , anchetatorul cetatenilor in urma mineriadei din 13-15 iunie 90 si fica de general de securitate , dupa cum afirma unii)ce se autointituleaza alternativa de dreapta. daca nu sunt complicii acestui nemernic de pavelescu , membrii CNC-pavelescu , trebuie sa convoace urgent un congres , in care sa ne alegem noi , democratic , presedintele .Solict , ca toti cei de buna credinta , inclusiv , s-au mai ales , pe cei ce pot ajuta financiar PNTCD-ul , sa vina alaturi , pentru a avea un cuvant de spus . Am deocamdata , satisfactia ca doi mari tradatori ai PNT-ului(mai sunt si altii , urmeaza ) , barde si iorgus sunt aut . Ne vom straduii sa ajunga unde trebuie .

c.neagoe spunea...

Revin : nu stiu daca POnta a plagiat(furat ) sau nu . Nici nu cred ca vom afla adevarul . Dar in cazul ca a plagiat , el, cel putin a furat texte . Cred camai intai trebuie sa ne ocupam de cei ce au furat miliarde multe , au distrus tara .

BACALE GHEORGHE spunea...

Stau si ma intreb daca se mai merita sa postez vreun comentariu pe site-ul PNTCD Constanta si nu este o pierdere de timp!
Dar o voi face dintr-un singur motiv:pentru ca,imi pasa de situatia acestui partid si de istoria natiunii romane,iar PNTCD face parte din PATRIMONIUL NATIONAL AL ISTORIEI SI CULTURII NATIUNII ROMANE.
D-le Neagoe,sunt intru totul de acord cu d-voastra,ca unii au tradat,dar actuala conducere PNTCD Constanta cum poate fi numita cand s-a aliat cu criminalii din PDL,ati uitat ca Basescu a fost ajutat si sprijinit sa ajunga Presedintele Romaniei in 2009 cu votul dat de taranisti?electoratul nu uita acest lucru si va taxa la fiecare campanie acest lucru PNTCD-ul,nevotand cu acesta.D- Chesoi a ajuns Consilier Local Municipal cu voturile PDL-istilor,nu va este rusine de acest lucru?''Epoca''Basescu s-a terminat,in 2009 acest individ a fost votat de cca.5 milioane de cretini iar acum va fi votat pentru SUSPENDARE de cca.8 milioane de romani,cetatenii romani s-au trezit si au realizat cu cine au de-a face.Eu va urez ''succesuri'' in campanie celor din conducerea PNTCD Constanta pentru sprijinirea lui Basescu.Vreti nu vreti,Crin Antonescu va fi ales de 70% dintre romani Presedintele Romaniei,asa ca,respectati-l si nu mai intrati in jocul murdar al nomenclaturistilor din PDL si sa faceti propaganda pro BASESCU.
D-le Neagoe,in incheiere vreau sa va spun ca,mi-ati luat dreptul si calitatea de-a mai fi membru PNTCD,am fost obligat sa plec din acest partid dandu-mi seama ca de fapt acolo,la sediul PNTCD se moare de grija PDL-ului si nu de cea a PNTCD-ului,pana cand aveti de gand sa persistati in prostie si sa faceti aliante inutile si nocive pentru PNTCD?

c.neagoe spunea...

Domnule Bacale , chiar cred ca nu sunteti cinstit .Eu am cerut in conferinta de presa sa nu se voteze cu Basescu ; ziarele sunt dovezi .Mintiti cand afirmati ca cineva din PNT , a hotarat sa plecati din PNT . Ati facut-o , plecand la PPDD , de unde erati cel mai sever critic al PNT-uluim . Am multa intelegere , dar minciuna nu o pot accepta . Va voi ignora , daca nu sunteti sincer si corect .

BACALE GHEORGHE spunea...

D-le Neagoe,ma confundati cu Grigore de la Cumpana,asa ca,va rog sa nu ma faceti''mincinos'' pe mine cand d-voastra si cei care conduceti PNTCD Constanta ati reusit rezultate extraordinare cu PNTCD si l-ati adus la 00,4%.Da,asa este,am plecat singur din PNTCD[dupa ce am facut de 3 ori cereri de demisie din PNTCD,si ma duceati cu presul ca nu veti sustine PDL],am plecat in PPDD nu ca sa raman membru sau sa fac campanie pentru acest partid ci doar inscriindu-ma in PPDD imi anulam calitatea de membru PNTCD,mi-am dat demisia din PPDD inaite sa inceapa campania desi conducerea acestui partid m-a trecut pe listele de consilieri locali,deci in concluzie nu m-a interesat niciodata de acest PPDD.Eu va urez''succesuri'' in campania de sustinere a lui Basescu si sper ca pe 29 iulie acest individ sa fie SUSPENDAT si sa fie aruncat la cosul de gunoi a istoriei natiunii romane.Ina o data va repet si am rugamintea sa aveti capacitatea intelectuala sa pricepeti ce va spun:MI-ATI LUAT DREPTUL SI CALITATEA SA MAI FIU MEMBRU AL PNTCD,pentru mine a fost o onoare sa fiu membru al acestui partid,dar am descoperit ca de fapt voi acolo aveati alte preocupari si mureati de grija lui Basescu si a PDL-ului si de PNTCD nu va pasa de situatia interna in care se afla,dar eu nu pot avea prea mari pretentii de la oameni care au ca reper moral pe Traian Basescu!

BACALE GHEORGHE spunea...

D-le Neagoe indiferent de opiniile si divergentele de pareri personale pe care le avem noi doi va asigur ca pe d-voastra va respect,dar nu putem sa ne mintim singuri si sa ascundem adevarata situatie interna dezastruoasa in care se afla acum PNTCD de membrii care nu au acces la internet sau o informatie reala! Va reamintesc ca,sunt primul membru PNTCD care a avut curajul sa critice vehement pe d-nii Milut si Pavelescu public,pe internet,sii acuzam de grave incalcari a statutului de functionare a PNTCD pe acesti doi indivizi,au tarat in mocirla morala si electorala PNTCD-ul alaturi de mizeria PDL...prin diferite campanii.Eu nu va acuz pe d-voastra personal ca ati fi vinovat de ceva cu privire la situatia interna in care a fost adus astazi PNTCD-ul,dar nu mai puteti sa continuati asa,macar faceti ceva pentru acest partid.

medgidnicolai spunea...

la ultima mea interventie spuneam ca este posibil. Acum, suspendarea lui Basescu este o realitate. Realitate ce va fi confirmata din plin la scrutinul din 29 iulie. Nu cred nici o boaba din minciunile lui, legate de iesirea din politica. Initierea polului de dreapta este opera sa. Pentru cei care au uitat, anul trecut, fiica sa cea mare "Elena" a infiintat o fundatie, la carma careia se afla temporar Baconscki. Acest individ malefic, nu va sta in banca lui. Din umbra vrea sa-i dirijeze pe Blaga, MRU, Pavelescu, si care or mai fi, iar la momentul oportun sa iasa in fata. Sper ca, de aceasta data, conducerea PNTCD Constanta, sa nu mai ia plasa din 2009. Am mai spus-o si o repet. Alianta cu formatiunea locala a PDL, fractiunea Chiru, era necesara in cadrul alegerilor locale. Obtinerea de PNTCD a unei functii de reprezentare la nivelul "Parlamentului local", este o victorie. Strategic, miscarea a fost buna. Ce ne va rezera viitorul, vom vedea. Sunt convins ca, la alegerile din 29 iulie, fiecare taranist va vota, cum ii va dicta constiinta.

c.neagoe spunea...

Cine este taranist adevarat , nu vopsit , va vota :JOS BASESCU . Dar trebuie sa facem urgent : JOS PVELESCU , care fara sa se consulte cu cineva , incearca dizolvarea PNTCD in PDL (care indiferent cum se va numii :noua republica ....?) ,este un un CAL MORT. Sfatul meu este sa nu mai cheltuie f. multi bani , nu vor face nimic .

BACALE GHEORGHE spunea...

Voi sunteti''taranisti vopsiti'' cei care astazi chipurile conduceti si reprezentati org.jud.PNTCD Constanta in frunte cu d-l Chesoi si ''marele filosof si intelept'' Solomon,voi sunteti vopsiti in portocaliu in realitate,nu aveti nici o legatura cu acest partid chiar daca faceti parte din 1990.Serios d-le Neagoe,acum va doriti ca Basescu sa fie suspendat dupa ce ati fost complici cu acest regim paranoic si criminal cu cetatenii romani? Haideti nu ne mai prostiti pe fata,va rog eu,nu suntem chiar toti prosti si sluga cuiva!
Tot va plangeti pe aicea ca,Mazare le da pachete pensionarilor si acestia isi dau votul pentru un pui,dar voi,cei care conduceti PNTCD Constanta vati vandut pe 3 pachete de biscuiti si l-ati sustinut pe Chiru.RUSINE SA VA FIE!

medgidnicolai spunea...

Si raspunsul Curtii Constitutionale privind interimatul lui Antonescu la Presedentie spune ceva. Totusi, hopul mare este astazi. Se vor pronunta cu privire la Ordonanta de Urgenta prin care s-a modificat nr. de voturi necesar pentru demiterea Presedintelui. Acesta este adevaratul examen privind independenta membrilor Curtii. Presiunile interne si externe sunt enorme. Niste inconstienti. Romanii, saraciti in fiecare zi, in ultimii trei ani, de catre inalta poarta de la Bruxelles, nu vor mai gresi de aceasta data. In doua saptamani Basescu va fi istorie. Daca nu va fi asa, ne meritam soarta.

BACALE GHEORGHE spunea...

Sambata,la Cluj,Traian Basescu a aprins Flacara Regimului Basescu,este atat de idiot incat isi numara singur zilele ramase pana pe 29 iulie atunci cand poporul va vota pentru demiterea acestui individ.Basescu are nesimtirea ordinara sa ne vorbeasca despre Democratie si Statul de Drept,pe care dumnealui si acolitii au executat democratia si statul de drept in Romania''guvernata'' de PDL si Basescu.La referendumul din 29 iulie voi vota DA pentru demiterea lui Traian Basescu.Acum ne dam seama cu totii ca acesti oameni,incepand cu d-l Chesoi Tudorel un PDL-ist poleit in taranist si terminand cu Traian Basescu au trait cu impresia ca aceasta tara le apartine lor,acesti indivizi care sunt complicii regimului creat,impus si condus de Traian Basescu au reusit sa ascunda ADEVARUL DEZASTRUOS IN CARE SE AFLA ASTAZI SOCIETATEA ROMANEASCA dar nu mai pot sa ne ascunda si REALITATEA dezastruoasa in care se afla natiunea Romana si cetatenii romani.JOS BASESCU,CRIMINALUL CETATENILOR ROMANI,A DEMOCRATIEI SI A STATULUI DE DREPT. Flacara regimului Basescu-Boc-Udrea-Anastase se va stinge pe 29 iulie.

medgidnicolai spunea...

Reactiile lui Basescu nu trebuie sa ne mire. Disperarea creaza uneori pentru individ o stare critica. Pur si simplu uita tot ce l-ar defavoriza. De acees, acum, in ignoranta sa, militeaza pentru valorile reale ale democratiei, valori pe care, pana de curand, le-a calcat in picioare. A uitat, pur si simplu, ca nu mai tarziu decat acum doi ani, ne trimetea la munca in strainatate sau ne facea prosti, incorpore. Nu cred ca mai poate pacali pe nimeni.Dar, romanul are uneori reactii imprevizibile. Vom vedea. Un lucru este cert. USL-ul se misca nu greu, foarte greu, in actuala campanie electorala. O alta certitudine este faptul ca imaginea PNTCD, la nivel national, a fost grav afectata prin prestatia publica a lui Pavelescu. Nutresc speranta ca formatiunea PNTCD locala nu impartaseste obedienta lui Pavelescu pentru defunctul regim Basescu. Ar fi a doua oara cand se lasa pacalita, dupa episodul noiembrie 2009.

c.neagoe spunea...

PNTCD-ul , nu-l recunoaste presedinte pe acest maidanez politic . "Ala mic cu capul mare ", asa cum l-a botezat Basescu , ar face orice sa roada un os si probabil sa vanda sediul din Clemanceau . Votam DA. si sper ca dupa referendum sa scapam si de pitic.

c.neagoe spunea...

PNTCD-ul , nu-l recunoaste presedinte pe acest maidanez politic . "Ala mic cu capul mare ", asa cum l-a botezat Basescu , ar face orice sa roada un os si probabil sa vanda sediul din Clemanceau . Votam DA. si sper ca dupa referendum sa scapam si de pitic.

medgidnicolai spunea...

Ma bucur d-le Vicepresedinte Cornel Neagoe ca Oeganizatia PNTCD Constanta este alaturi de majoritatea romanilor in batalia din 29.07.2012. Declaratia dvs. cred ca a spulberat scepticismul unor membrii sau simpatizanti ai PNTCD. Unele afirmatii negative la adresa formatiunii din care faceti parte, precum si la adresa Presedintelui Organizatiei judetene, cred ca nu se mai justifica. Locul "Marinarului" este pe mare. Nu gresesc sigur, cand afirm ca, Basescu a stresat aproape 8 ani poporul roman, fara a mai tine cont de calvarul existentei cotidiene din aceasta perioada.

medgidnicolai spunea...

Romanii trebuie sa vina la vot in 29.07.2012. Nu trebuie sa participe la diversiunea initiata de Presedintele suspendat. Actiunea sa de instigare incalca legea si constituie infractiune. Ce intentioneaza sa faca, pentru a mentine puterea, constituie intradevar o tentativa de lovitura de stat. Libertarea de a ne exprima opinia prin referendum, este un drept castigat de romani in Decembrie 1989. Sa-l folosim in interesul nostru si al natiunii romane.

medgidnicolai spunea...

Am inteles ca domnul Pavelescu a transmis filialelor din teritoriu, ca taranistii sa nu mearga la vot in data de 29.07.2012. O fi probabil numai un zvon. Conducerea PNTCD Constanta poate confirma sau infirma acewst lucru.

BACALE GHEORGHE spunea...

D-le medgidnicolai@aveti informatii eronate cu privire la org.jud.Constanta condusa de d-l Chesoi:PNTCD Constanta face parte din aripa Moiescu,iar aceastia oricum nu vor iesi duminica la vot pentru ca ei sunt de fapt PDL-isti poleiti in PNTCD-isti,au vandut partidul PDL-ului pe 3 pachete de biscuiti.Aripa Pavelescu reprezinta doar cativa profitori care s-au infiltrat in PNTCD sa anihileze partidul,sa-l foloseasca in scopuri personale iar acum il folosesc pentru al acoperi pe Basescu ca acesta nu ar fi un FOST COMUNIST ORDINAR.Este adevarat ca Pavelescu a facut apel catre toate org.jud. sa nu iasa la vot duminica.VOTEZ DA,pentru suspendarea acestui individ retardat numit Basescu Traian.Iesiti cu totii la vot duminica,votati cum vreti voi dar numai sa iesiti la vot. Intrati pe facebook pe grupurile de taranisti si acolo veti lua informatii exacte si precise,nu manipulari si minciuni ordinare spuse de Basescu si banda lui de talhari din PDL care au jefuit Romania.

c.neagoe spunea...

Cum PNTCD Constanta , nu-l recunoaste drept presedinte pe "omul mic cu capul mare ", maidanezul politic pavelescu , mergem la vot si votm : DA!

c.neagoe spunea...

Cum PNTCD Constanta , nu-l recunoaste drept presedinte pe "omul mic cu capul mare ", maidanezul politic pavelescu , mergem la vot si votm : DA!

c.neagoe spunea...

Am vrut sa votez DA , de la ora sapte . Pentru a ma deplasa folosesc o carja . Nu am putut fi primul , inaintea mea a fost o doamna care folosea doua crje .

BACALE GHEORGHE spunea...

Basescule,UN FLEAC,TE-AM CIURUIT!
Daca acest individ a fost Presedintele romanilor si a Romaniei care zbiara in gura mare ca el a''castigat'' referndumul eu consider ca acest om nu este intreg la minte si este un retardat mintal care are nevoie urgenta de ajutor si asistenta medicala,le recomand si celor care au fost complici cu acest regim sa mearga la medic sa se trateze. JOS BASESCU! O sa faci puscarie inzecit cat ai stat la putere ca un parazit pe bani publici.

medgidnicolai spunea...

Numaratoarea voturilor nu s-a terminat. Totusi, cu un pic de efort si realism, acum lucrurile erau clare. Acest referendum insa, ne-a dat doua certitudini. Cetatenii romani de etnie maghiara au tradat tara in care locuiesc. Inca o data. Iar in alta ordine de idei, 90% din votantii de duminica, nu-l mai vor presedinte pe Basescu. Ce fel de presedinte de tara este cel care instiga la boicot si se ascunde in spatele maghiarilor, comozilor si lasilor.

fane spunea...

Buna ziua, si felicitari maxime,
Desi plecat din tara cu obligatii de serviciu, am tot accesat acest site si am urmarit ce se mai intimpla pe la noi pe acasa. In primul rind felicitari tuturor din PNTCD pentru munca depusa in aceste alegeri locale, in care s-a dovedit clar ca PNTCD se vrea si chiar este resuscitat. Dupa o lunga perioada de absenta, nu ma pot opri sa nu remarc insa, inca odata, ca in aceste pagini, doctorii care trebuiau sa aiba grija de partid, au devenit ei insisi pacienti. Probabil ca ei defapt au tinut partidul in stare de coma, iar acum pierzind orice nadejde de a mai obtura artera ce alimenteza acest partid, au luat-o razna? Domnilor, cei ce nu va mai regasiti nici macar in ceea ce scrieti si dumneavoastra domnule Neagoe, nu mai agitati apa limpede ce s-a realizat prin munca celorlalti, ci lasati-i sa bea din ea pentru ca merita. Domnilor cred ca ati uitat istoria, si este tare grav. Greselile dumneavostra puerile de comportament, datorate furibundei neputinte de a atrage atentia asupra lucrurilor "importante " aratate de dumneavoastra de-a lungul timpului, pot dauna grav sanatatii partidului, dar si dumneavoastra si celor din jurul dumneavoastra. Si pentru ca imi place sa cred ca totusi vorbim ca intre oameni maturi si in deplinatatea facultatilor mintale, sa nu uitam ce spunea un mare om politic si anume Napoleon care spunea si citez " De la sublim la ridicol nu este decit un pas" si inchei. Dar nu pot incheia pe deplin fara sa aduc aminte ce spunea maestrul Coposu, care nu agreea sub nici o forma "tranzactionarea de principii" sau in traducere, traseismul politic, dar era de acord cu retragerea din primul esantion, lasind pe cei in putere sa conduca lupta, considerind acest lucru ca pe o dovada de curaj. Felicitari domnule presedinte Chesoi si va rog sa nu uitati ca mai ales acum aveti datorii morale fata de prieteni, iar cei mai apropiati prieteni sunt cei din partid care va sustin si la bine dar si la greu.

BACALE GHEORGHE spunea...

Pentru fane@ d-le dumneata ori esti legat la ochi ori i-au murit laudatorii lui Chesoi!Ai fost''plecat'' si nu puteai sa-ti pui numele real si intreg? te cheama''fane'' si mai cum?! Hai nu fi penibil sa-l ataci pe d-l doctor Neagoe ca''agita apele in PNTCD'',dumnealui impreuna cu dr Vidican si Lucica Rosu sunt singurii taranisti adevarati si valorile umane reala care exista in ORG.Jud.PNTCD Constanta,restul in frunte cu d-l Chesoi Tudorica sunt PDL-isti,ales consilier local municipal cu voturile PDL-ului d-l Chesoi.Ai spus ca:PNTCD a fost resuscitat la alegerile locale din 10 iunie,d-le fane,dumneata spui niste tampenii mai mari decat Casa Poporului,cand PNTCD de la 1% a fost adus la 0,3% in 10 iunie chiar ca nu stii pe ce lume traiesti,asta sa i-o spui lui Grigore de la Cumpana,el sigur te va crede si asta numai prin priceperea d-lui Chesoi a ajuns PNTCD la Constanta la 0000,3%,scuze si ajutat de''marele intelept si filosof'' Solomon,cel care scoate tampiti din facultatea pe care o conduce[asa a spus reperul moral a lui Solomon si Chesoi,Traian Basescu].D-le Chesoi v-au murit laudatorii si apelati la slugi sa manipuleze sau sa minta pe adevaratii taranisti,imi este scarba si o sila de voma cum procedati.Vorbiti de ce spunea Seniorul Coposu''nu tranzactionati principiile acestui partid'',pai d-l Chesoi impreuna cu ''inteleptul'' Solomon au vandut PNTCD-ul PDL-ului pe 3 pachete de biscuiti.Hai ca m-am plictisit de tampeniile tale fane,te bag prea mult in seama si chiar o sa ai senzatia ca esti taranist,esti doar o vuvuzela a lui Chesoi.

BACALE GHEORGHE spunea...

Adevaratii taranisti s-au trezit si acum si-au dat seama ca au fost mintiti si manipulati,d-na avocat Aura Speranta,secretara lui Aurelian Pavelescu spune acum si dumneaei: JOS BASESCU si''Basescu,jos ghearele tale murdare de pe PNTCD'',PDL este terminat,RESPECT pentru d-na Speranta,l-a abandonat pe traseistul Pavelescu si-l detesta acum.PNTCD-ul apartine istoriei poporului roman si nu a unor profitori sau impostori.

medgidnicolai spunea...

Daca avem unde sa mai schimbam o opinie, o parere, asta se datoreaza, cred eu, d-lui Presedinte Chesoi. El asigura functionarea acestui site, si-mi imaginez si cheltuielile inerente ale partidului, in conditiile in care, incasarile din cotizatii sunt reduse. In momentele de avarie ale partidului, din perioadele recent incheiate, nu prea am vazut multi partizani declarati, dar numai declarati, sa contribuie substantial la resuscitarea pntcd Constanta. Eu, recunosc. Nu am contabilizat acel sondaj de opinie in care pntcd Constanta este plasat la 0000,3%. Recunosc ca mai am si lipsuri. In alta ordine de idei. Nu am auzit pana acum de un domn Solomon care sa conduca o facultate in Constanta. Si chiar de ar fi asa, ce are activitatea didactica cu munca la partid. Cred ca nu este cuviincios sa adresezi injurii unei persoane pe care nu o cunosti suficient. Acest lucru ,numai pentru faptul ca este in echipa d-lui Chesoi. Toti suntem oameni si mai avem si lipsuri, dar si neimpliniri. Normal este, sa nu le trambitam in gura mare. Cand nu ai cei sapte ani de acasa, improscarea cu noroi in dreapta si in stanga este ceva firesc. pentru unii. Si atentie. Eu chiar nu sunt o vuvuzea. Dar uneori, ma intereseaza parerea altora

BACALE GHEORGHE spunea...

Pentru medgidnicolai@Daca d-l chesoi''asigura'' functionarea acestui site asta nu inseamna ca trebuie sa postam si ce vrea sau ce-i place d-lui chesoi[litera mica]!Solomon are o facultate in Bucuresti d-le medgidnicolai,esti foarte prost informat observ,adica esti praf,nu stii nimic! D-le medgidnicolai,eu postez pe acest site cu argumente care se bazeaza pe realitati si nu doar vorbe cum faci dumneata,te contrazici singur in comentarii dar la cat de ''destept''esti nu ma mira acest lucru.Nu esti o vuvuzela dar cu siguranta esti o trompeta cu pedale,frate tu cu ce dracu gandesti ca chiar nu reusesc sa-mi dau seama,scoti tampenii din tine la fel ca fanel si balanel.A fost o ironie ca PNTCD este la 000,1%,in realitate este la 0,3%!Daca continui in felul acesta,nu vei mai fi o trompeta cu pedale,o sa devii un lingau marca chesoi.Spor le postat tampenii mai departe medgidnicolai!

Vicepresedinte II spunea...

Nu trebuie sa fii medic ca sa-ti dai seama ca BACALE are o problema, dar tocmai de aceea trebuie tolerat. Nu incercati sa-l contrziceti ca nu aveti nici o sansa, el va gasi din nou de cuviinta sa va jigneasca. Lasati-l in fericirea lui.Spre stiinta tuturor,dar si a lui Bacale PNTCD Constanta sub conducerea domnului Tudorel CHESOI a reusit sa obtina 10 consilieri un primar si un viceprimar acumulind peste 4700 de voturi. In 2008 tot cu presedinte T. CHESOI PNTCD C-ta a obtinut 16 consilieri doi primari si 2 viceprimari cu un total de 3700 de voturi ,dar cu o participare la vot mai mica, respectiv 30%, fata de 59% in 2012. Sigur, nu este mult,dar in conditiile grele cunoscute , cu bani f. putini cu efective de campanie reduse ,intr-o lupta nebuna cu partidele f.mari,sa scoti primar din primul tur,adica sa invingi PSD-UL,PNL-UL,PDL-UL,PPDD-UL si alte formatiuni,chiar merita felicitat PNTCD C-TA si presedintele CHESOI. Fac o mentiune f, importanta : la toate aceste eforturi,"teribilul" BACALE NU A CONTRIBUIT CU NIMIC, IN SCHIMB COMENTEAZA SI INTR-O lipsa totala de bun simt, da lectii celor care muncesc. BACALE TREZESTETE CAT TIMP OAMENII INCA TE MAI INTELEG,iar unii chiar te compatimesc.

BACALE GHEORGHE spunea...

PNTCD+PDL=ACEEASI MIZERIE.
Chiar nu ma intereseaza cati consilieri ati obtinut cu voturile PDL-ului,asa este am o problema si anuma PNTCD este la 0,3%,nu trebuie sa fii medic sa-ti dai seama ca cineva din org. Constanta nu vrea sa-si de-a demisia.Nu ati inteles d-le''vicipresedinte ll''[nu poti sa-ti pui si numele?]eu nu am contribuit cu nimic la distrugerea partidului,sunteti mincinosi si manipulatori ordinari,m-ati mintit cand m-am inscris in PNTCD in anul 2010 ca nu aveti nici o legatura cu PDL,voi sunteti PDL-isti poleiti in PDL-isti ordinari care ati distrus partidul.Am alergat in numele PNTCD-ului si intrat in cca.1100 de case cu semnaturi stranse de la oameni va rog d-le''presedintell'' sa-mi inapoiati toate aceste semnaturi.Tu esti cel care are probleme de sanatate mintala retardatule,nu dau 2 bani pe averea ta si pe facultatile tale care doar ai''trecut''prin ea! Sunteti penibili,ati ales sa omorati partidul aliindu-va cu PDL,aveti si acum o piatra de moara legata la gatul vostru numita PDL. Tu pe mine ma tolerezi????? wawwwww,sa te tolereze Dumnezeu pe tine si sa-ti linisteasca sufletul,vad ca ai luat-o prin aratura ca si reperul tau moral Traian Basescu care ne plictiseste in fiecare zi cu tampeniile lui iar voi sunteti complicii acestui regim condus de retardatul Basescu.

BACALE GHEORGHE spunea...

PNTCD nu a fost distrus nici de perioadele cand a fost interzis sa functioneze ca partid politic si nici cu tancurile sovietice dupa 1947 dar in schimb a fost distrus de PROSTIE.
Intrebare pentru cei care reprezentati PNTCD la Constanta: stiti cu ce se trateaza PROSTIA?
Cine vrea sa aibe un dialog deschis cu mine o poate face si civilizat dar voi tot mincinosi o sa ramaneti,pe argumente si pe realitatea,va luati dupa traseistul de Pavelescu care le spune tuturor ca PNTCD a luat un scor foarte bun la alegerile locale din 10 iunie.''presedinte ll'' tu din care aripa mai faci parte sau nici tu nu stii?

Anonim spunea...

Observ ca cel care nu are probleme medicale desi nu sunt medic imi dau seama ca cei care au astfel de probleme sunt cei care conduc la Constanta pntcd,si vreau sa-l felicit pe d-l Bacale pentru curajul cu care va confrunta.Cum iti permiti d-le vicepresedinte sa etichetezi un om ca are probleme medicale? al cui vicepresedinte esti dumneata ca membrii nu mai sunt in partid? pot sa va intreb cine este acum Presedinte pntcd si la cat apare in sondaje pntcd ca procente,va intreb respectuos si chiar astept raspuns.

medgidnicolai spunea...

Din toate interventiile mele de pana acum, nu cred ca un singur om sanatos a tras concluzia ca sunt fan Basescu sau PDL. Poate ca ar trebui sa ripostez la unele atacuri nejustificate la persoana mea. Dar nu am inca probleme medicale ca sa trag concluzii eronate. Pomeneam de cei 7 ani de acasa si un limbaj civilizat. Unde nu este nici Bunul Dumnezeu nu da. Contradictia nu inseamna, jgnire, injurii, vulgaritati, ofense, etc. Filosofii nascuti din neant nu au de unde sa cunosca asa ceva. Repet. Nu sunt membru PNTCD dar nici nu am trecut in doi ani pe la doua partide, asa cum au facut unii asazisi redutabili taranisti.

Anonim spunea...

Basescu a spus ca sustinatorii lui sa nu iasa la vot in 29 iulie vreau sa intreb pe cei care conduc la constanta pntcd daca au iesit la vot si cum au votat,este foarte interesant de stiut,atat vreau sa stiu.

c.neagoe spunea...

Am votat : DA. Am votat pentru decapitarea mafiei securist0-comuniste . Si nu spun adio marinarule , spun : vei de socoteala impreuna cu acolitii.

fane spunea...

Domnule Bacale, faptul ca sunt plecatdin tara, nu inseamna ca sunt si plecat cu capul. Ca tze, ca nu ca tze, la dumneata este o enigma.Vorbiti de cinste si corectitudine. Va tatuati pe frunte faptul ca va luptati cu hotia si vreti sa dispara hotii. La fel si doctorul Neagoe, care ma cunoaste de cind era primar si care nu a putut face mai nimic in urbea pe care a avut-o si pe care a pierdut-o cu onor, din cauza acelorasi hoti. Inversunarea unora dintre noi impotriva presedintelui Romaniei, fie el Traian sau Vasile sau Iani, le fura mintile. As putea continua discutia in termeni elevati si corecti , dar daca sunt unealta lui Chesoi sau cum ma catalogai in acele rinduri, ma abtin de la anumite comentarii. Ar trebui sa-ti reconsideri atitudinea. Aduci in discutie numele unor oamnei considerabili precum dr. Vidican si d-na Lucica Rosu, pe care-i faci niste mizerii, ei insisi facind parte din PNTCD ,despre care spui ca este o mizerie. Pe cei amintiti in acele rinduri ai cunosc si-i respect mai mult decit ai idee, dar amintindui dumneata aici , cei ce-i cunosc vor face o anumita asociere cu cel ce scrie. Si ar fi pacat. Faptul ca PNTCD are un consilier este un cistig, iar pentru a realiza acest lucru nu PDL l-a facut pe chesoi consilier, ci echipa PNTCD care a alergat si asudat in perioada alegerilor ca de fiecare data. Probabil ca esti diabetic de-ti fuge gindul numai la biscuiti. PNTCD nu este de vinzare domnule bacale, iar Chesoi daca era asa de ieftin, acum se muta frumos la pdl sau la alt partid si va lasa pe voi cei mai vasnici aparatori si luptatori, dar si formatori de opinie, sa crapati pe limba voastra. DA?! Nu ma raliez cu anumite actiuni ale domnului Chesoi, iar dumnealui stie la ce fac aducere aminte, dar tini domnule bacale nu o sa calci in urma lui niciodata. Stiu .Iar sunt pus de Chesoi sa spun asa. Toti neimplinitii in viata, nu fac decit sa dea note si verdicte. Deci nu esti primul si nici ultimul domnule bacale. am mai vazut ca dumneta si pe National Geografic, nu la Casa Poporului. Vorbesti de Solomon ca-i nu stiu cum. Lui Solomon ai lipseste curajul de a te infrunta, nu ca nu ar putea. Este acolo unde este si nu cred ca scoate timpiti din facultatea aceea , caci din cite stiu dumneata nu ai facut facultatea la el. Puerili sunteti domnule, si nu frate. DA?! Neagoe zici ca s-a lovit la cap si nu la picior. Cred ca i-a atins nervii, ca de ceva timp incoace este tare nervos pe tot ceea ce se intimpla in PNTCD. Exact ca in Miorita. Iarba nu-i mai place, gura nu-i mai tace. Pentru ce anume se da de ceasul mortii cu Basescu, cind alternativa propusa de voi cei destepti nu este alta, decit PSD si PNL. Voiculescu este un hot, Ponta un hot mai mic dar vine tare din urma, iar Antonescu un dobitoc notoriu ce nu stie pe ce lume traieste. Exista cel putin doua probabilitati in aceasta ecuatie. Ori sunteti USL-isti, ori uriti tare mult acest partid istoric. Vorba mare si de neinteles pentru oameni de bine ca domniile voastre. Nu vreau sa vorbesc despre Basescu, vreau insa sa vorbesc despre amaratii ce luau pensii de 25 de bani domnule, si acum iau 3 milioane pe luna, iar asta nu datorita celor ce au organizat tombola nationala cu libertatea noastra, ci se datoreaza faptului ca cineva s-a gindit si la aceasta patura sociala, pe care dumneavoastra cu onor o desconsiderati, prin simplul fapt ca nu ai luati in calculul stilat si eliberator.

fane- continuare comentariu spunea...

Toti in aceasta lume platim ce avem de platit, fie el basescu, chesoi, fane sau bacale. Sa ne amintim de Alro si de multe alte furaciuni ascunse dupa cortina timpului, de oameni care nu mai vad in fata lor decit ura personala. De ce legitimati hotiile infaptuite de la revolutie si pina in zilele noastre. Domnule Neagoe ati vrut sa faceti afacere cu pamintul soacrei cind erati primar si nu ati fost in stare sa-l bagati intra vilan. Nu sunteti facut sa manageriati situatii dificile sau care nu au un raspuns concret, iar acum dati lectii de moralitate. Juramintul depus ca medic viza oamenii si viata lor, din cite imi aduc aminte despre acel juramint. Dar nu mai conteaza, ca acei oameni vor putea sa ajunga iarasi sa raspunda cu "- sa traiti !" la un singur "organ", atita timp cit dumneavoastra aveti o fobie ( iar asta este o boala daca va mai amintiti ceva din scoala ) cu o persoana care s-a impus mai mult decit altii si a devenit enervant pentru domnia dumneavoastra. Ar trebui sa scriu mai mult decit atit insa nu mai am timpul necesar. Ca sa ma desconspir, trebuie sa intru in operatie. Pe creier sau bancara este aceeasi operatie. Oricare dintre ele vizeaza viata. Traduceti in viata politica acest pasaj domnilor:
"Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență." din juramintul lui Hippocrate. Pun si ghilimelele de rigoare ca sa nu incurajez furtul, domnule doctor neagoe pe care la fel il agreati si minimalizati, dar el ramine tot FURT....retoric nu?
O sa revin de cite ori va fi nevoie ,pina ce administratorul acestui site, imi va limita accesul.
Sa aveti o zi buna si sa va dea dumnezeu mintea cea de pe urma.
Domnule Chesoi, primiti in PNTCD noi membri?
Cu stima si consideratie,
Stefan.

c.neagoe spunea...

Nu ar trebuii samai raspund unui mincinos , a carui obsesie am devenit . Domnule Fane , ati iceput sa fabulati ; soacra mea nu a avut nici un petec de pamant si nu aveam ce trece in intravilan . se pare ca nu stiti cum se face acest lucru .dupa felul in care faceti "alaba -neagra " , ma convingeti tot mai mult ca stapaniti binisor niste "tehnici", acum de foarte multi cunoscute si unde se invatau . Penetistilor adevarati , caliti in lupta cu atat de multi "vadimi" , nu le mai pasa de latratul haitei sau a unui caine turbat . Sigur sunt mai competent in a aprecia sanatatea mintala a unora , asa ca va sfstuiesc sa va cautati . Oricum , va las in plata domnului .

Anonim spunea...

Pentru ce ati votat voi astia cu gura mare?! pentru ce ai votat domnule neagoe?!! pentru 15000 painea, pentru 46000 euro si benzina si preturile care o iau razna?!! va multumim cu totii pentru asa o viata. dar cel ce sapa groapa altuia s-ar putea sa alunece in ea. Mai bine plecati din PNTCD si va ascundeti in padurea lui USL sau in bungaloul lui mazare pe care il sustineti cu atita vehementa. DA !

Anonim spunea...

Painea,euro,benzina si celelalte preturi au crescut datorita guvernarii proaste a PDL pana sa ia guvernarea USL. Cei care striga astazi hotii nu sunt de fapt cei care au furat pana acum doua luni impreuna cu PDL.
PDLISTILOR ce nu mai aveti bani de va plangeti de scumpiri? Voi ne-ati sapat groapa PDLISTILOR dar o sa cadeti in ea tot voi,asteptati putin.

medgidicolai spunea...

Eu nu cred ca parerea mea, a D-lor Neagoe, Bacale, Fane, etc.conteaza foarte mllt in modul in care viata politica, conomica si sociala din Romania evolueaza in prezent. Nici eolutia reginala nu tine catusi de putin cont de ce spunem noi. Toate aceste mutatii, ce-i drept nefavorbaile majoritatii dintre romani, tin de cauze si conditii mult mai profunde decat de ceeace se intampla azi. Nici aventurierul Basescu si nici actuala guvernare, nu vor influenta ceeace se intampla in prezent in Europa sau la nivel global.In alte locuri sunt butoanele. Numai ca acest inconstient si clica lui de incompetenti a reusit sa sifoneze grav imaginea tarii in ultima luna, situatie ce ne afecteaza pe toti. Nu poti vorbi de lovituri de stat daca nu ai cultura generala si propietatea cuvintelor. In disperare lor au tipat ca sa-i auda tot mapamondul ca li s-a luat sunca din fasole si o vor inapoi. Asta vom vedea.

medgidinteleptul spunea...

Ca intotdeauna draga medgid=chisoi=pdl,bati campii.In noua functie cumpara niste crema sa-i faci bocancii lui mazare.

medgidnicolai spunea...

Este o regretabila confuzie. D/l Chesoi nu scrie pe acest site sub pseudonimul Medgidnicolai. Iar eu nu fac bocancii nimanui. Cei care m-au urmarit dezinteresat, au putut constata acest lucru. In nici un caz nu ma amestecati cu PDL-eii lui Popey Marinarul. Si nici cu adeptii lui Mazare.

Nicu din port spunea...

Asa este te credem pe cuvant dar chestia este ca te stim dupa cum scrii si dai sfaturi ca un intelept pecand tu nu esti mare lucru,eu te cunosc de cand lucram in port asa ca nu are cum sama minti pentru ca tu ai obiceiul sa si mai minti putin,ai impresia ca vorbesti cu fraierii....tarane,ai uitat cand umblai in salopeta si acum dai sfaturi...

Anonim spunea...

Da ce urat zici,pai medgid asta are studii de manager de fier vechi,ai grija

ceas-ornicar spunea...

dragi taranisti reglati ceasul ala ca merge inapoi,bagati vasilina si cumparatii lui chesoi o busola...

Anonim spunea...

am auzit ca chesoi si pavelescu o sa vanda sediul PNT-ne intereseaza,platim bine,acum este invalmaseala si merge repede,nu stie nimeni

aducere aminte spunea...

Pentru cei ce ne vor inapoi in intuneric, dar si pentru cei cu mintea scurta.
Preluare de pe sit-ul lui Cristian Diaconescu:
Cand comunismul s-a instaurat in tara noastra – vezi Plenara CC al PCR din 1946 (ianuarie) s-au intamplat lucruri care comparate cu evenimente din ultimele doua luni, din Romania, ma nelinistesc profund. Plenara din 1946 nu a fost numai un semnal de regrupare inainte de confiscarea libertatii poporului roman cu acordul sau, dar si un spatiu de dezbatere in care s-au pus la punct cateva aspecte:
- faptul ca intelectualii trebuiau sa fie captati de “alianta fortelor democratice” (prin prezenta social democratilor) in care se cuibarise partidul comunist (intelectualii sa nu alunece spre Tatarescu, Titel Petrescu sau Bratianu si Maniu).
- victoria trebuie sa fie inregistrata cu un procent de 70 – 80%
- ministrul de interne Teohari Georgescu arata gradul de mobilizare: “Pornind de la această plenară, ne angajăm în bătălia cea mare a alegerilor. La o parte cu iluziile, cu faptul că suntem la ministere, la poliţie, să ne considerăm mobilizaţi de dimineaţa până seara, să nu ne permitem răgazuri în munca noastră…. avem în mână o bună parte din aparatul de stat”.
- Miron Constantinescu (membru CC al PCR) acuza opozitia de: tiranie si minciuna
- Ana Pauker explica mecanismul ajungerii la Republica Populara: “alegerile sunt un mijloc de a ajunge acolo cum e de pildă în Bulgaria şi în Iugoslavia”.
Foarte interesant ca “strategia” de confiscare a democratiei in Romania s-a produs prin decizia ca “toate fortele democratice sa candideze pe o lista comuna”. Desi Titel Petrescu se opune, o buna parte din PSD unelteste impreuna cu comunistii iar la 19 februarie 46 – Comitetul Executiv al PSD si mai apoi in Congresul PSD din 10 martie, se decide pentru participarea pe liste comune. Mai departe, PSD se anemiaza politic iar comunistii in februarie 1948 apeleaza la un alt truc specific si atribuie PCR si PSD “muncitorilor” – cele doua partide “ale muncitorilor” devin unul – Partidul Muncitoresc Roman.
Sa recapitulam: “fortele democratie” (in realitate partidul comunist deghizat intr-o alianta) decid sa candideze pe liste comune, “alegerile” sunt mijlocul prin care poporul este pacalit pentru cedarea de suveranitate catre comunisti, “victoria” trebuie sa fie de 70-80%, iar opozitia trebuie sa fie permanent acuzata de “tiranie si minciuna”. La toate acestea se adauga mobilizarea institutiilor de forta, mai ales componenta locala.
In ultimele cateva luni in Romania s-a vorbit despre “candidatura pe liste comune” – garantia pentru victorie. Tot in ultimele doua luni “o buna parte din institutiile statului” sunt in mainile lor. Partidele care alcatuiesc astazi USL se prevaleaza de reprezentarea a 7,4 milioane de oameni si nu pot sa nu fac analogii cu asa zisele “partide (chipurile) ale muncitorilor” din 1946, iar victoria, intamplare, trebuie sa ajunga spre 70 – 80%. Opozitia in ultimele luni este acuzata permanent de minciuna si tiranie. Criza economica si-a adus contributia la starea de spirit a romanilor. Opozitia nu trebuie sa mai acceada in Parlament – daca PDL va reusi totusi, UDMR trebuie sa rateze (?!) intrarea in Parlament.
Mie imi da fiori aceasta rememorare. Occidentului ii dau fiori aceste analogii…..
Deschideti ochii!

T. CHESOI spunea...

Stimati, participanti la dezbaterile de pe acest site. TARANISTILOR nu le poti spune sa voteze cu partide socialiste,foste comuniste, ca sigur se vor uita stramb la tine.E suficient sa-i lasi sa voteze dupa propia lor constiinta si vor vota cu partidele democratice ,evident de centru dreapta, pentru ca ei asa cred. Micile deviatii de la disciplina votului taranist le consider exceptii care intaresc regula. Fac acest lucru pentru ca am cantarit faptele bune cu cele rele si a iesit pe plus la cele bune, dar si ptr ca PNTCD are nevoie de includere si nu de excludere. Imi exprim admiratia pentru nivelul academic si subtilitatea mesajelor de pe acest site, dar deopotriva imi manifest dezacordul pentru cei care din cauza unor frustrari sau a unor inconsecvente traite, etc.insista sa perturbe dezbaterile interesante de pe acest site. Fac un apel la analize profunde, rationale,care sa corespunda cu ideologia si doctrina PNTCD (evident atunci cand e vorba de partidul nostru)si sa nu facem rau PNTCD prin declaratii cel putin sentimentale.Afirm ca nu voi da curs celor care nu pot dormi linistiti de grija altuia, constient fiind ca astfel de oameni nu merita nici un raspuns. Sunt convins ca PNTCD va iesi bine din aceasta ecuatie .

medgidnicolai spunea...

Sunt constient ca unor vizitatori pasageri ai acestui site chiar nu le place adevarul. Fac pe filozofii si chiar isi dau importanta ca sunt atotstiutori. Imi cer scuze dar trebuie sa-i dezamagesc. In port, in saloperta, nu am lucrat niciodata. Asta este. In ce priveste anumite comparatii ale traseistului Cristian Diaconescu, facand trimiteri la perioade de trista amintire, sunt putin dezamagit. Imposibilitatea sa de a se impune, cu consecventa, in cadrul unei formatiuni politice, desi i s-a dat seansa sa fie ministru, primar, parlamentar, nu justifica cu nimic atitudinea sa. Intradevar este un intelectual rasat, citit, si bine instruit dar cred, dupa opinia mea, ca are o doza de infantilism. Acest lucru ii marcheaza comportamentul si-l trimite periodic in esalonul secund. Este treaba domniei sale, nu a mea. Regretabil este insa comportamentul celor care azi, sunt la putere. Nimeni nu cred ca este ata de naiv sa creada ca Basescu si PDL-ul au cedat ceva din forta conferita de averile facute pe spatele amaratilor de romani. Azi asistam, nu fara durere in suflet si nu singuri, la o lupta pe viata si pe moarte pentru asigurarea suprematiei in stat. Nici nu conteaza ce vrem noi oamenii de rand. Acest lucru trebuie sa ne doara. Jumatate din noi, dupa cum public ne califica acest aventurier Basescu, suntem ori prosti, ori idioti, Asta daca nu sunte puscariabili, complici la lovitura de stat din mintea lui.

fane spunea...

Buna ziua,
Ceea ce ne spune colegul nostru de dialog virtual in pasajul infatisat de pe site-ul domnului Cristian Diaconescu, nu are nevoie de transpunere. In fapt scrie la final DESCHIDE OCHII.Doar o transpunere in fapte. Nu trebuie sa analizam persoana, ci se vrea o aducerea aminte la faptele petrecute si asemanari cu celel de astazi. "Cel ce uita istoria risca sa o repete" spunea cindva Nicolae Iorga. Asta am retinut si trebuie retinut de cel ce citeste aceste rinduri si nu altceva. Observ cum totul se transforma in discutii cu tenta, totul devine negru si personal. Pe noi nu ne va intreba nimeni vreodata de sanatate, domnule medgidnicolai.Este insa dreptul nostru suprem de a ne apara. Pe noi si pe copii nostrii debusolati, care privesc cu indiferenta la tot ceea ce se intimpla in jurul lor si la actiunile celor maturi. Pornind de acasa unde parerile sunt impartite, si pina la scoala unde lectia de istorie a disparut cu desavirsire. Noi nu ne mai regasim ca neam de vreo citeva sute de ani. Dar avem pareri politice de multe ori chiar vecine cu fanatismul si uitam ca intretinerea ne apasa pe umeri, taxele si impozitele ne doboara de la o zi la alta. Isus din cer dac ar venii in fata noastra, cu siguranta l-am alunga cu pietre si ar fi catalogat securist, de cei care si aici in PNTCD asta fac in fiecare zi. Rastalmacesc vorbele tuturor, gasesc securisti peste tot si stau in jiltul nepasarii asteptind ca altii sa indrepte lucrurile, ca mai apoi sa spuna si ei ca asa trebuia facut. Deviatia de la o discutie este exact ca o deviatie de sept. Se poate rezolva prin inlaturarea "cioatelor" acolo unde este cazul. Este putin important cine ne reprezinta, atita timp cit cel ce o face are decenta si importanta functiei pe care si-o asuma. Vorbeste lumea de Chesoi...si? Care altcineva a mai facut ce a facut domnia sa pentru PNTCD . Nu trebuie sa fie un DEX mobil. Iar circotasii anonimi, chiar daca se iscalesc, sa nu uite si de contextul actual al partidelor, si de modul in care se fac si se desfac aliantele. Vorbiti de cel ce acuza puscariabilii, dar omiteti sa spuneti ca noi toti suntem prizonieri intr-o imensa puscarie care se numeste ROMANIA. Salariile sunt in LEI, iar preturile toate in euro, care ne joaca cum vrea cu tot cursul lui, izvorit din aceleasi fixatii personale sau de grup, la care mai adaugam si contributia fostilor aplaudaci, transformati in latrai mai nou. Despre ce vorbim domnior? Ei vorbesc despre STAT-ul lor, iar aici despre "statul" acasa si despre averile facute pe spatele noastre, ale amaritilor. Sa ne uitam la fostii nostri frati greci, pe care un "roman" i-a vindut demult. Sunt cu toti uniti si sunt pina la moarte un popor, indiferent de consecinte. Si ei au o clasa politica ostila intereselor populare, dar asta mai mult le intareste convingerile si le legitimeaza actiunile. Ar trebui sa le urmam exemplul domnilor si nu sa despicam firul in nu stiu cite parti ca sa multumeasca pe fiecare. Asta ar trebui sa fie tema discutiilor de fiecare zi. Propuneri legitime care ar putea ajuta intradevar la ridicarea noastra deasupra celor ce ne umilesc. Simt ca ma pierd in discutii si ma opresc aici. Nu stiu in ce masura pot judeca pe altii, dar pot comenta din punct de vedere propriu.
Mii de scuze pentru interventia scurta si pentru timpul dumneavoastra.
Cu stima, Fane

medgidnicolai spunea...

Intodeauna, am vorbit in numele meu personal si o fac si acum. Cum poti califica un fost Presedinte de tara, suspendat pe moment, care, cere cetateniulor sa renunte la un "drept constitutional", numai pentru a nu-si pierde el scaunul. Sau sa afirme public, instigandu-si suporterii in acelasi timp, ca "tranteste" usa in nas autoritatii. Pot scrie o zi intreaga despre acte anticonstitutionale ale acestui individ. M-am informat si am cateva intrebari pentru atotstiuitorii din Portul Constanta. Cu ce echipa de manageri a concurat d-l Basescu in anul 1994 pentru preluarea conducerii Companiei Petromin, care la acea vreme era cea mai profitabila dintre cele existente in port, si ce au patit adversarii cand el a devenit membru al Guvernului in anul 1997. Sau, cate nave avea Flota Romaniei in anul 1900 si cate mai avea dupa ce Basescu a fost secretar de stat si apoi Ministru al Transporturilor. Cine, in lumea asta, a mai vandut o nava cu un dolar, dupa ce deliberat a lasat-o sa acumuleze datorii, etc. Daca, Romania a ajuns unde se afla astazi, daca imaginea ei a fost terfelita la nivel european, daca traim mai prost decat in 2000, daca moneda euro o ia periodic razna, daca batranii nu au cu ce sa-si plateasca medicamentele, iar bugetarii bancile, copii laptele praf, etc., o datoram, cred eu, in primul rand Distinsului Conducator care, de 8 ani ne carmuieste destinele, cu sprijinul unei minoritati nationale care intentioneaza sa ne sfasie frontierele, si ne sfideaza in tara noastra si o minoritate de incompetenti, iar parte mare dintrei ei, corupti. Cei care azi se afla la carma,sunt creditati de cateva milioane de romani. Au o responsabilitate imensa. Nu o vor face cum trebuie, vor plati. Cum plateste azi Nastase. In alta ordine de idei. Romanul care i-a tradat pe greci o fi fost probabil Tudor Vladimirescu. Toate cele bune.

Zoro spunea...

Aveti dreptate.Asa cum spunea si d-l Pavelescu aseara la tv alianta cu PDL este necesara.Adica PDL sa nu fie singur in rahat ci sa fie si PNT care-i spala.Noi electoratul nu va mai credem si o sa vedeti la alegeri rezultatele.O sa dispareti cu totul.Va intereseaza numai puterea si ciolanul,PNT a mai fost la putere si a fost un dezastru,fratii si-au luat banii si roiul dupa aceea.A spus bine Pavelescu faptul ca PNT trebuie intinerit prin indepartarea caielelor batrane asacum a facut la Timisoara.Si la Constanta sunt multi care-si tarae nadragii la organizatie degeaba.Chesoi=Medgid=PDL=dezastru trebuie inlocuit cu cineva tanar cu idei noi progresiste deoarece este depasit de evenimente si a stat degeaba atatia ani in scaunul de presedinte.Deci astia hodorogi trebuie sa se simta(daca au ceva in cap) si sa plece dar de tot,pentru ca nu fac nimic,sunt slugile banului si nu se gandesc decat la afaceri si la prostii.Ei nu au facut nimic pentru cei care i-au ales.

Anonim spunea...

asa este , averile trebuie confiscate si banii dati la saraci sa-si cumpere lapte praf si medicamente spune chesoi mai sus.ce vrajeala auzi nu au lapte praf

Pentru d-l Fane spunea...

Ce a facut concret Chesoi pentru PNT ?macar un exemplu

Zoro spunea...

A inceput programul RABLA si la PNT ?

un constantean spunea...

Nu prea mai am chef sa scriu pe acest site. Dar sunt curios. D-l Chesoi chiar scrie sub pseudonimul "medgidnicolai". Inseamna ca stie mai multe decat mi-am imaginat eu. Merita sa fie Presedinte PNTCD. Felicitari d-le Chesoi. Eu credeam ca iau apararea altcuiva. Totusi, a-ti pus cateva intrebari interesante. Nimeni, vad ca nu v-a raspuns. A... Ba da. Un papalapte praf. Atat in duce mintea. Si atat a inteles el din figura de stil. Totusi, nu cred ca sunteti medgidnicolai.

medgidnicolai spunea...

Interesante interventiile lui Pavelescu din ultima perioada. Doreste cu orice pret sa urce in barca puterii. Ce conteaza istoria si traditiile PNTCD, ce conteaza modul in care formatiunea a fost tratata dupa noiembrie 2009 de Basescu, ce conteaza eforturile depuse de seniorii partidului. El vrea curatenie generala. Oameni tineri. Cu alte cuvinte, doreste confiscarea acestui partid si aservirea lui viitoarei formatiuni de centru/dreapta, initiata si coordonata din umbra de Basescu. Eu nu cred ca va reusi acest lucru. Pentru delatorii cu ochi abastri. Nu incercati sa puneti comentariile mele de pe acest site pe seama presedintelui PNTCD Constanta. Nu v-a reusit si nici nu o sa va reuseasca acesta manevra abjecta.

Anonim spunea...

Asa este draga medgid,Pavelescu voteaza cu basescu si voi cu chiru,adica tot pdl.Va credeti destepti.....iar cand scrii singur pe site si te tot lauzi este clar,trebuie sa te cauti...

zoro spunea...

Pavelescu a spus clar:trebuie sa terminam cu "caielele"astea tocite(ex.chesoi)si sa promovam tineretul(sunt cuvintele lui de la tv) asta este,nu pricep ce este neclar ca si asa senatori sau alte functii nu o sa ajungeti.Mergeti si va cresteti nepotii,mai scuturati presurile,ca slava domnului treaba este.Cu politica sunteti gata,0,02%,este fara comentarii-repet ce a facut chesoi pentru PNT?NIMIC.

zoro chioru mecanic spunea...

asa este ,chesoi de cind a iesit iar consiler nu mai are treba cu nimeni decit sa adune bani ptr spalatorie si casa noua.dacal suni nu raspunde nici lu masa...consilier dapai mare sef ca la sindicat

medgidnicolai spunea...

Nu gaseam explicatii referitor la faptul ca CCR a schimbat termenul de pronuntare in privinta alegerilor pentru demiterea lui Basescu din 12 septembrie in 31 august. Aseara, am aflat de la TV acest lucru. Pe 01 septembrie se marita Eba si tatucu trebuie sa fie la Cotroceni. Daca nu, pica o multime din invitatiile la nunta. Si mai vorbim de justitie si cine influenteaza Curtea Constitutionala a Romaniei.

zoro spunea...

Ce a facut medgid=chesoi pentru PNT? Un exemplu:?? In afara de sfaturi,nimic

medgidnicolai spunea...

Unii, sunt putin mai grei de cap. Dar asta e. Tonomatele sunt la moda. Greu le poti opri. Evidenta este transparenta pentru ele. Constatam cu toti cat de mult ii preocupa pe accidentali, si chiar pe americani mai nou, soarta noastra a romanilor. Nu cumvasa primim bani in plus, nu cumva sa se reduca TVA-ul sau sa se eftineasca produsele. Nu cumva sa facem oarce afaceri pe la OLTCHIM, TRANSGAZ sau TRANELECTRICA fara stiinta lor, etc. Am ajuns slugile tuturor. Au pus monopol pe combustibili si preturile cresc fara nici o justificare economica. Au pus monopol pe marile lanturi de magazine si ne indoapa cu marfuri de mana a doua la preturi exorbitante. Trebuiue scumpita energia electrica. Trebuie scumpit gazul. Trebuiesc vandute minereul de cupru, aurul, argintul, trebuie, trebuie, trebuie.... Iar noi trebuie sa induram. Suntem oare asa dusi cu duhul. Este Romania, din punct de vedere geografic si al resurselor naturale, cea mai saraca tara din Europa. Nu domniulor. Am avut ;i avem conducatori care se ismenesc pe la portile straine, asa cum au facut-o dea lungul istoriei, carora nu le pasa de soarta lor, a romanilor sau de Romania. Cum anticipan cu putin timp inainte, pentru ei nu conteaza nimic. Se fac frate cu dracu, numai sa-siatinga scopul. Mghiarii nu s-au prezentat la referendum in urma cu doua saptamani. L-au sustinut pe Basescu, asa cum o fac de 4 ani, pentru a conduce in minoritate tara. Duminica, la o festivitate din harghita doreau independenta teritoriala pentru tinutul secuilor. Daca nu este posibil pe cale pasnica acest lucru, il vor obtine cu armele. Aici am ajuns. Sa fim amentintati in TARA NOASTRA cu arma. Si totul numai datorita inconstientei unui nemernic si a clici de evazionisti care nu pot renunta la privilegiile dobandite pe seama majoritatii populatiei. Dar atentie. Daca in 1989 armata a fraternizat cu romanul de reand Cu atat mai mult o va face acum. Trebuie numai o scanteie.

secretar executiv spunea...

pentru carcotasii Anonimi. Ce faceti d-lor anonimi,dupa ce inainte de alegerile locale "prevedeati" cu surle si trambite dezastrul PNTCD, acum cand PNTCD este reprezentat in Consiliul Local CONSTANTA,iar in judet are 10 consilieri,un PRIMAR si un viceprimar ce mai ziceti ? Tot asa de carcotasi o sa fiti si in toamna cand PNTCD o sa fie in PARLAMENT ? Cred ca va simtiti flatati ca v-am incadrat la categoria CARCOTASI nu-i asa ? Sa auzim de bine.


zoro spunea...

Ce a facut chesoi pentru PNT? ori Constanta ? un exemplu

Anonim spunea...

Secretare cred ca tea luat canicula cu rezultatele alea

Anonim spunea...

saracu de secretar exacutiv,o fi uitat sapca acasa,se vede ca l-a batut tare de tot soarele in cap,l-au iradiat ultravioletele la tartacuta aia a lui fara creier in ea. pariez cu oricene ca acest comentariu va fi sters de admini.acestui site,nu le convine cand le spui ca ei de fapt sunt pdl-isti si nu taranisti.

secretar executiv spunea...

ptr Anonim . ESTI OBSEDAT!

Anonim spunea...

scuzzzzeeeee secretaure executiv,inseamna ca nu este de la sapca problema ta,este sigur de la cap,tu te auzi ce spui secretaure?tu esti mai anonim ca noi toti care punem pseudonimul anonim,cine dracu te cunoaste pe tine ca esti la 0,,,,,01%?

secretar executiv spunea...

ptr Anonim . Sigur trbuie sa faci un control medical.Problema e insa si mai grava, findca pentru prostie nu s-au inventat medicamente.

zoro spunea...

inca odata comentariile sunt sterse,cred ca sit-ul este defect

zoro spunea...


Foarte important de remarcat este absenta nemotivata...? a d-lor NEAGOE,MEDGIDNICOLAI si altii .Ce faceti d-lor ati adormit ?

Anonim spunea...

d-l medgidnicolaev mai are de facut niste bocanci la primarie.este consilier ce naiba.

secretar executiv spunea...

mai anonimule tu in afara de "facut bocanci" nu mai stii nimic,eu zic sa te lasi de comentat findca nu e de tine.

Anonim spunea...

secretare executiv daca ai terminat de facut toti pantofii apucate sa dai cu matura prin sediu si sterge si geamurile ca sunt cam murdare

secretar executiv spunea...

ANONIMULE ESTI SUB ORICE CRITICA,pur si simplu nu-ti poti da seama cat de involuat esti ,ai evident un vocabular limitat,insa singur nu-ti dai seama despre acest lucru .Asculta-ne pe noi dute la cules porumb.!

membru spunea...

dar de unde stii tu mai anonimule cum e prin sediul partidului?
Daca tot esti tare in gura de ce nu ai demnitatea sa si spui cine esti si sa-ti asumi responsabilitatea vorbelor?
Toti sunteti buni strategi si vorbitori dar cand e de munca si de ajutat partidul fugiti mai ceva decat sobolanii.
In locul vostru mi-as cere scuze si as incerca sa ajut acest partid care a fost alaturi de popor sa se ridice.
Nu mai apela nici tu nici altcineva la mizerii si golanii de genul acesta ca din cauza asta nu merge nimic in tara asta ca sunt prea multi filozofi ca tine care nu stiu altceva decat sa critice si sa o faca pe desteptii.

ionel munteanu spunea...

stimati colegi nui mai bagati pe asa numiti anonimi ca sunt pusi de alti sa faca rau acestui partid si sa vedem cum merge alianta "va multumesc" presedintele pntcd MEDGIDIA

anonim spunea...

Alianta a fost pana ieri. PNTCD a fost exclus de la negocieri.

membru spunea...

a tinut acest patid unit si ca toti din aceasta organizare sa ne simtim ca intr-o familie.
PNTCD Constanta condusa de domnul Chesoi a ajuns una mai frumoasa, in care te simti bine si ai voie sa-ti expui propriile pareri nu ca in alte parti unde ti se baga pumnul in gura.
Daca nu stiti nu inteleg de ce vorbiti.
La toate alegerile locale de cand este dansul am scos consilieri si primari asa ca nu inteleg ce doriti sa faca mai mult.

taranist spunea...

RUSINE pentru alianta cu pdl

GRUPUL de REZISTENTA DIN PNTCD spunea...

COMUNICAT: Grupul de Rezistență din PNȚCD se pronunță împotriva imposturii lui Pavelescu
august 28, 2012

Asistând la recentele acțiuni de constituire a unei alianțe așa-zis de centru-dreapta, alcătuită din PDL și sateliții săi, constatăm cu uimire că dl. Aurelian Pavelescu, un personaj public periferic, ce a parcurs în cariera sa spectrul politic românesc aproape în întregime, se erijează în reprezentantul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, târând numele acestui partid istoric în derizoriul unei lupte între diverse grupuri de interese, cu care PNȚCD nu are nici o legătură.


De aceea, noi, Grupul de Rezistență din PNȚCD, alături de imensa majoritate a membrilor partidului, ne vedem obligați a preciza următoarele:

1. Aurelian Pavelescu beneficiază de o inexplicabilă recunoaștere în justiție a unui congres convocat și desfășurat nestatutar și ilegal; ca urmare a acestei “recunoașteri juridice”, dl Pavelescu își proclamă o legitimitate pe care majoritatea membrilor PNȚCD nu o recunosc și nu au recunoscut-o vreodată.

2. Situația juridică a partidului este încă neclară, și toți președinții de facto sau de jure ai partidului sunt actualmente contestați în justiție; prin urmare, recunoașterea legală a unuia sau a altuia este, în fapt, provizorie, până la rezolvarea tuturor litigiilor în instanță.

3. Considerăm că tergiversarea proceselor legate de PNȚCD – aflat în această situație de cca 4 ani – constituie o gravă abatere de la principiile democrației, privând partidul nostru, ca întreg, precum și pe membrii acestuia, individual, de drepturi constituționale elementare. Prin urmare, facem apel pe această cale la instituțiile răspunzătoare de judecarea proceselor în care PNȚCD este parte, solicitându-le judecarea cu celeritate a tuturor acestor procese.

4. Apreciem că, dacă legea și dreptatea își vor urma cursul firesc, situația se va reglementa în curând și adevărul va ieși la iveală: Aurelian Pavelescu nu are îndreptățirea morală – și de altfel de nici o altă natură – de a se considera lider al PNȚCD, cu atât mai puțin președinte al acestuia.

Așadar, considerăm de datoria noastră să avertizăm pe toți cei care intenționează să aibă relații oficiale cu PNȚCD că luarea în considerare a dlui Aurelian Pavelescu ca reprezentant al partidului nostru este o eroare care va face ca toate documentele în care domnia sa va apărea ca având această calitate să fie lovite de nulitate.

De asemenea, anunțăm pe această cale constituirea Grupului de Rezistență din PNȚCD, în cadrul căruia invităm toți membrii de bună-credință ai partidului, întru lupta comună împotriva imposturii, întru promovarea adevăratelor valori ale acestui partid istoric: democraţia, morala creştină, patriotismul luminat, dreptatea socială. Obiectivul principal al acestui grup este reunificarea reală a PNȚCD sub semnul adevăratelor sale valori. La acest obiectiv urgent se adaugă un altul, nu mai puțin important, pe care îl dorim atins cât mai curând posibil: relansarea partidului pe scena politică românească, unde PNȚCD poate și trebuie să se constituie în atât de dorita și necesara alternativă la clasa politică actuală.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Grupul de Rezistență din PNȚCD

fane spunea...

Buna ziua,
Surprinzator sau nu si aici a inceput sa adie un vint de toamna devreme, ca si pe strazile ce despart cartierele in partide politice , sau vecini de bloc in opozitie guraliva sau persoane cheie la putere.
Pagina de comentarii, pina nu demult animata de discutii mai putin academice si mai mult ca intre vecini, a devenit astfel un loc de joaca, un perete unde poti mazgali cu graffiti. Timp sa ai, ca nu te va opri nimeni.
Nepasarea si-a ocupat comod locul cuvenit in calea uitarii si intrevedem deja un nou LEVEL al jocului. Militantii de seama ai acestui partid nu numai ca nu se mai aud, dar intrind in starea de hibernare au lasat locul liber factiunilor parapolitice sa-si spuna cuvintul, dar si sa treaca neintirziat la treaba. Astfel, cu un pachet de consideratiuni extraconjugale, acestia incep sa ne surprinda prin "forta"actiunilor domniilor lor, prin care cer abdicarea conducerii actuale a PNTCD, de aici si "pina departe".
Nimic mai demn nu s-a intreprins in ultima vreme in numele dreptatii crestin democrate, decit cei aproximativ 2% "probabili", achizitionati de la FORTA CIVICA sau cinica, dar nu de dreapta ci din dreapta ca si croseul cu acelasi nume. Si in acesti la % probabili, unul va fi si Chesoi, Presedintele PNTCD constanta. "Probabil" ca acest lucru a mobilizat celula de criza ( biliara ) ce a dat nastere acestui grup bine conturat si alcatuit din eu si alter ego, ca sa poata devenii un grup. Si daca ia Chesoi un loc eligibil si ajunge cumva in parlament, PNTCD se intareste ca leul in fata "banului" european, el insusi devenind Ban de constanta, ce nu va mai putea fi combatut si dat jos de pe scaunul metalic, sudat pe la incheieturi din saracie, din sala impunatoare a impunatorului sediu constantean. Si daca ne gindim bine si punem coada la Ț, sau punctul pe I, atunci vedem cu siguranta din ce parte bate vintul schimbarii. Numai ca si ei ca si ceilalti , dau dovada de un curaj fantastic si in numele si spiritul transparentei politice si intru binele si propasirea PNTCD spre culmile politichiei romanesti, unde dealtfel isi are locul, rezistenta din acest partid uita sau omite sa ne spuna, pe de o parte componenta acesteia, iar pe de alta parte, cum am putea noi cei umili sa ne adresam membrilor sau conducerii acestei factiuni parapolitice, pentru a intra in rindurile mult doritae, ale adevaratilor, mult cinstitilor, atotstiutorilor si unicilor salvatori ai crestinatati democrate. Este o intrebare al carei raspuns il vom afla din analele istoriei.
Asa sa va ajute dumnezeu.

Anonim spunea...

bine ba nea fane.de unde le scoti domle?

constantean spunea...

Nu prea am mai avut timp sa intru pe acest forum. In lipsa mea vad ca s-au ptrecut ceva lucruri de notat. D-l Nedgidnicolai a disparut, sau chiar era d-le Presedinte Chesoi care scria sub acest pseudonume. Oricum, scria bine. Asa ca d-le Presedinte dati-i inainte ca mie si multor altora le place. Nu va dati la fund acum. Urmeaza alegrile generale. Vreau sa va votez Cu conditia sa va aflu opiniile si parerile la zi. Cred ca si altii sunt de acord cu mine. Grupul de rezistenta, daca exista, sa-i fie de bine. Nu este o noutate. Important este ce va face pentru partid. Dar ma opresc. Niciodata nu vam plictisit atat. Sa auzim de bine. Plec iar afara. Dat vin la alegeri.

ADMIN spunea...

rog anonimii si amicii deopotriva sa renunte la comentariile indecente si ii invitam la discutii serioase.
In caz contrar astfel de postari vor fi sterse si/sau obligatia de a se indentifica prin prin adresa de mail de pe care se transmite mesajul.

Panait Petrica spunea...

Dragi colegi si prieteni ai PNTCD Constanta.
In primul rand doresc sa va spun ca ma simt onorat sa fac parte din acest partid.
Ma simt onorat ca am colegi ca dumneavoastra.
Ma simt onorat ca am un presedinte integru,corect,onest si loial partidului care l-a lansat in politica, ca domnul presedinte Tudorel Chesoi.
Incet dar sigur ne-am reorganizat, ne-am reunit, am lasat la o parte veleitatile personale si incercam sa reconstruim ceea ce a fost candva PNTCD.
Urmeaza o perioada grea in ce priveste alegerile Parlamentare,de aceea va rog in calitatea pe care dumneavoastra mi-ati incredintato ca secretar executiv, sa ne unim in jurul celui care a tinut la Constanta flacara vie a partidului aprinsa, a domnului presedinte Tudorel Chesoi.
Acum este nevoie de mai multa unitate, de prezenta, de spirit taranist.
Va multumesc in numele Secretariatului Judetean si va asigur de toata stima si respectul nostru.

Petrescu Catalin spunea...

Observ ca nu numai eu aduc in discutie pe acest blog,un spirit de unitate si loialitate acestui partid,cu o istorie bogata si incarcata.
Ma alatur si eu mesajului pacifist al domnului secretar executiv Panait Petrica si rog pe toti cei care mai cred in doctrina si idealurile PNTCD sa ne reunim in jurul acestui partid istoric.
Acum este nevoie mai mult ca oricand de unitate si de sustinere a liderilor.

c.neagoe spunea...

Doua au fost motivele pentru care nu am mai accesat siteul nostru ; aparitia unor comentarii suburbane , caracteristice celor ce nu au nimic a spune si unele afirmatii mincinoase referitoare la subsemnatul , caracteristice propagandei securisto-comuniste si vadimiste ( apropos : unde sunt cele doua vapoare , cinci vile si sapte masini de lux , pe care mi le atribuiati in `92 , in fituica numita Romania Mare ? ). In al doilea rand , am fost plecat din Constanta in ultimele trei saptamani , neavand acces la internet. Vad ca pentru unii , orice ar face PNT-ul , nu este bine .Desii este cel mai curat partid , dupa ce ne-au plecat/exclusi , cei ce ne-au facut de ras sau au furat, fiind primiti la sanul PD, PDL , PSD ,cu mare drag , partide cu multe procente, fiind respinsi de PNL , aliatul firesc pe care l-am bagat in parlament salvandu-l de la pieire , orice gest prin care incercam sa salvam partidul nu este buna .Nu pot nega faptul ca atat USL-ul cat si PDL-ul ,cu foarte mici diferente , au facut decat rau Romaniei(FURAT, VANDUT ,JEFUIT,COMPROMIS ). Am spus asta in toate ocaziile. Singura , dar singura sansa de atraii a PNT-ului , era si este o alianta . Aceasta oportunitate, a oferit-o PDL-ul. Asta si pentru ca romanii au uita ca singurul partid , care de exemplu a sprijinit taranii , cei care o duc cel mai greeu a fost PNT-ul si care nu ne-au votat .nu mai amintesc altele. Personal nu-l iubesc pe domnul Pavelescu , dar care dintre fostii presedinti sau cu pretentii de a fi presedinti au facut mai mult pentru PNT ? Cred ca sunt taranisti care ar fi reprezentat o mai buna locomotiva , creind premizele de a candida singuri , cu sanse , dar de ce nu au gandit pozitiv , de ce nu au renuntat la orgolii aberante ? ARD , da posibilitatea , daca electoratul intelege , ca PNT-ul , sa aiba grup parlamentar . Asta ar insemna sa ne facem auzita vocea , gandirea relansarii in toate sectoarele , revenirii la normalitate. Este adevarat , inseamna un sprijin si pentru PDL , dar care sigur nu va conta in viitoare majoritae parlamentara.cred ca este cazul sa discutam serios si civilizat .

PNTCD Constanta spunea...

Contribuţia PNŢCD nu trebuie apreciată
numai după voturi.


În opinia prim-vicepreşedintelui PNŢCD
Constanţa, apariţia pe scena politică a Alianţei România Dreaptă era o „necesitate ca alternativa
la o alianţă cum este USL-ul“. „La o astfel de Uniune nu se putea răspunde decât cu o altă alianţă
precum Alianţa România Dreaptă. Am convingerea că după o perioadă relativ scurtă ARD va
creşte mult în sondaje“, a precizat Neagoe. În privinţa modului în care funcţionează ARD la
Constanţa, prim-vicepreşedintele creştin-democraţilor de la mal de mare consideră că aici „este
nevoie de o gândire pozitivă din partea PDL. Spun aceasta deoarece după alegerile locale unii
membri ai PDL Constanţa nu numai că au încercat o conspiraţie împotriva consilierului nostru,
preşedintele Tudorel Chesoi, dar au persistat în a diminua meritele PNŢCD, făcând anumite
afirmaţii neîntemeiate“. Corneliu Neagoe a menţionat că „PNŢCD a câştigat un consilier prin
voturile noastre“, aproximativ 2.500 adăugate firesc Alianţei. În urma unui simplu calcul
matematic rezultă că, „logic, cel de-al patrulea consilier revine în mod meritat PNŢCD-ului“. În
fapt, aritmetica voturilor arată astfel: dacă se scad cele 2.500 din 17.615 cât a obţinut alianţa
APC, se poate observa că, la Constanţa, PDL ar fi primit doar trei consilieri. „Mai mult decât atât,
colegii din PDL nu trebuie să uite că partidul nostru s-a implicat decisiv în obţinerea victoriei de
la prezidenţiale din 2009. Victorie ce a adus de la sine intrarea PDL la guvernare, dar şi
susţinerea de către PNŢCD a celor două referendumuri. Motiv pentru care am fost sancţionaţi
electoral”, a declarat Corneliu Neagoe. Prim-vicepreşedintele PNŢCD Constanţa consideră că
„trebuie terminat o dată cu bârfele din partea unor membri PDL“, în acest sens făcând un apel
către preşedintele Gigi Chiru „să facă o discuţie pe aceasta temă cu cei care prin această atitudine
slăbesc unitatea alianţei“. „Şi dacă tot am vorbit de preşedintele Gigi Chiru, dacă ne respectă ca
partid îl rog să susţină repartizarea unui colegiu relativ eligibil pentru PNŢCD. Susţin aceasta
pentru căpreşedintele nostru, Tudorel Chesoi, este şi vicepreşedinte la nivel naţional, or dacă un
membru al BNC nu are prioritate să aleagă un colegiu altul decât cele ocupate de actualii
parlamentari PDL Constanţa şi de preşedintele PDL Constanţa, atunci înseamnă că nu ne
respectăm. La fel susţin şi pentru domnul profesor Andrei Gheorghe, căruia nu i se poate reproşa
nimic, cu atât mai mult cu cât a fost deputat în perioada 1996-2000 şi este o personalitate.
Contribuţia PNŢCD nu trebuie apreciată numai după voturi“, a conchis prim-vicepreşedintele Corneliu Neagoe.

Alice HIRSCH

presedinte T. CHESOI spunea...

Buna ziua, dragi participanti la dezbateri pe acest site. Urmaresc cu interes site-ul PNTCD C-ta si am intervenit in cateva randuri pentru a transmite anumite mesaje si ptr a aduce unele clarificari. Acum ,dupa o scurta pauza, observ ca se dinamizeaza oarecum activitatea pe acest site si doresc sa sustin aceste initiative. Consider ca este un moment important in viata politica a PNTCD si asa cum suntem cunoscuti ca fiind increzatori si perseverenti,am reusit sa intram in Consiliul Municipal Constanta,am reusit sa obtinem un PRIMAR, un VICEPRIMAR si 10 CONSILIERI LOCALI in vremuri cand multi nu ne acordau sanse. Acest mic succes este cu atat mai important cu cat inainte de alegeri, ne-au plecat la alte partide, doi primari in functie . Va puteti imagina ce ar fi insemnat ca astazi PNTCD C-ta, sa fi avut trei primari si vreo treizeci de consilieri locali ? Criticii subiectivi de pe acest site ar fi amutit de tot.Dar, acum urmeaza alegerile parlamentatre,si trebuie ca toti TARANISTII SI SIMPATIZANTII sa se mobilizeze la maxim, pentru crezul nostru dar si pentru a demonstra ca PNTCD continua lupta. De aceea fac un apel la mobilizare generala si la lupta pentru intrarea pntcd in parlament. FAC DEASEMENEA UN APEL LA TOTI COMENTATORII ALTRUISTI, CUM SUNT D-L MEDGIDNICOLAI, D-L DR. NEAGOE, D-L PROF ANDREI GHE. D-NA PROF LUCICA ROSU, CONSTANTEANUL ,D-L FANE SECRETARII EXECUTIVI, TOTI LIDERI PNTCD DIN JUDET SI ALTI PARTICIPANTI SAU DORITORI, SA INTRE IN ACTIVITATE SI IN CEEACE PRIVESTE SITE-UL PNTCD CARE SA CUPRINDA PARERILE SI MESAJELE LOR. VA ASTEPT CU DEOSEBIT INTERES . Cu multa consideratie presedinte PNTCD C-ta TudorelCHESOI.

medgidnicolai spunea...

O atitudine de lider si un comportament lauabil. Asa isi mobilizeaza pe front comandantii, camarazii, inainte de o lupta decisiva. Impartasesc, in mare parte, opiniile unor lideri responsabili ai PNTCD Constanta, dar nu ma pot impaca cu gandul ca fac parte din ARD. Membrii de vaza ai PDL, in frunte cu Presedintele Basescu, au adus in ultimele doua luni, grave prejudicii de imagine Romaniei. Ieri, la sedinta CSAT, s-a incercat sub o anumita forma, sa se plaseze o parte din responsabilitatea refacerii imaginii, actualilor guvernanti. Stratagema nu a reusit. Nu a reusit nici aceea de a infiinta o suprastructura, la nivelul presedentiei, care sa conduca afacerile externe ale tarii noastre. Personal, nu pot fi de acord cu asemenea comportamente, mai ale daca tin cont de la ce nivel vin. Am mai spus-o si eu si cu riscul de a ma repeta, ori de a-i copia pe altii, afirm, cu scuzele de rigoare, ca PDL-ul si Presedintele Basescu i-au tradat pe taranistii dupa alegerile prezidentiale din 2009. Mai mult au militat pentru faramitarea formatiunii, obiectiv atins. Pavelescu, in opinia mea, nu reprezinta, ca lider, decat o parte din membrii pntcd. Daca era un lider adevarat, nu accepta conditiile jignitoare impuse de PDL la intrarea in alianta. Formatiunea taranista de la malul marii, se afla in aceasta perioada, intro etapa decisiva din evolutia sa. De abilitatea liderilor depine viitorul tuturor celor care impartasesc doctrina taranista. Nu mai este cazul, cred, sa precizez, datorta cui am revenit pe acest site. Multumesc tuturor celor care accepta un dialog civilizatsi si ii asigur de intreaga mea consideratie.

c.neagoe spunea...

Domnul medgid nicolai , a carui prezentaa echilibrata si mai ales critica , o apreciez , m-a incitat asupra unei situatii , careeste foarte adevarat , nu trebuie trecuta cu vederea, alegerile prezidentiale din 2009 . Incontestabil , fara voturile PNT-ului , domnul Basescu nu era presedinte , in consecinta PDL-ul , nu era la guvernare . Buna credinta a PNT-ului , a fost rasplatita de catre presedinte , aruncand sapca pe care scria PNT , in fata camerelor de vederi .Fara sa solicitam ceva , in afara introducerii in programul de guvernare , o parte a programului PNT si numirea de persoane competente , in administratie , ne-au fost oferite sapte posturi , unele de conducere , fapt confirmat de catre presedintele de atunci al PDL , domnul senator Mircea Banias . Dupa doar patru zile , PDL-ul s-a razgndit ; isi facuse interesul si a trisat . Cred ca in desmnarea candidatiilor pentru colegii , trebuie ca PNTCD-ul sa fie mult mai precaut si mai ferm . Daca nu se vor oferii colegii potential eligibile , pentru ca PNT-ul sa aiba grup parlamentar , vocea PNT-ului , nu se va face auzita , populatia nu va putea cunoaste activitatea partidului , atitudinea parlamentarior , etc. Voi propune domnului presedinte , biroului, sa-i cerem lui Pavelescu ruperea aliantei daca nu ne vor fi indeplinite dorintele indreptatite . PNT-ul , a mai fost trisat si de PNL , UDMR , PSD-ul istoric , PD , asa ca trebuie sa suflam si in iaurt.Apoi , din fostii parlamentari nu cred ca mai trebuievotati , decat doi , trei.

c.neagoe spunea...

De la CSAT: cumparam avioane F16multirol . In presa s-a vehiculat suma de 600 de milioane de euro pentru 12 avioane , la mana a doua , deci se pare ca aducerea la zi ar ma i cost poate chiar inca atat . i n plus sunt de prin anii 70 , deci mult depasite , de exemplu de catre Jos 39 Gripen , oferite de catre suedezi , de iltima generatie .Important , le cumparam de la Barroso. Am intrat pe wikipedia si am vazut ca pretul unul F16 , nou este de 18,8 milioane de dolari ; noi dam cca 15 milioane pe unul veci . un jos 39 Gripen , nou costa 40 de milioane de dolari ; deci 12 avioane Gripen ar costa 48 demilioane de dolari . care sa fie motivul pentru care cumparam de la Barroso vechituri si nu cumparam de la suedezi avioane de ultima generatie ? Daca ne gandim la ce afacut Barroso cu ocazia referendumului , platim un pret pentru ca o persoana sa ramana la Cotroceni . E bine domnule presedinte , e bine ?

Anonim spunea...

Eu as avea o intrebare simpla pentru d-l Chesoi si anume in prezent PNTCD sustine REPUBLICA sau MONARHIA?

Zoro spunea...

Prin alianta cu pdl, PNT vrea iar sa faca un rau poporului.Nu ajunge cat ne-a mancat zilele base?
Oare de ce tine chesoi atata la aceasta alianta? Este clar:pentru ciolan.Am zis civilizat asa cum ai zis.Pe noi ne intereseaza o viata mai buna,tu o duci bine,nu ca noi.Taranisti vi se pregateste o teapa de un kilometru.Si la urma urmei ce bine ati facut voi constantenilor de vreti atata sa va alegem.Enumerati cate-va d-le chesoi-medgid.Vrei discutii pe site dar raman numai cele care i-ti convin restul le stergi.A intrebat bine cel de sus;dvs.ce sprijiniti REPUBLICA sau MONARHIA? Cred ca mergeti dupa formula scopul scuza mijloacele.Ciolanul conteaza.Sa auzim de bine.

medgidnicolai spunea...

Daca mai retin ceva din filozofia invatata la liceu - contradictia este izvorul miscaii - . A pune intrebari pertinente este un lucru laudabil. Acestea, se pot pune civilizat si totul este ok. Dialogam si facem schimb oricand de idei. Nu ma substitui d-lui Presedinte Chesoi insa, daca citim programul PNTCD si celelalte documente, constatam ca nu mai este nevoie sa intrebam ce sprijina PNTCD-ul. Personal, dezavuez intrarea in ARD. Asa, am afirmat si la locale cand pntcd s-a alianta cu PDl. Si acum, ca si atunci, din punct de vedere strategic, este o miscare inteligenta. Dar nu in conditiile in care, PDL-ul va oferii colegii in care candidatii PNTCD nu ar avea nici o sansa. Ramane de vazut. Cat despre avioanele d-lui Basescu, impartasesc opinia d-lui dr. Neagoe. L-a rasplatit pe Baroso pentru efortul de a-l readuce la Palatul Cotroceni. Dar Baroso vine curand inRomania. Nu ar fi rau sa-i fie spus public, in piata, acest lucru

fane spunea...

Lumea este atit de mica si totusi atit de mare, cu oameni de o simplitate debordanta dar si periculoasa in acelasi timp. Este adevarat ca cei ce nu au memoria istoriei risca sa o repete, dar asta nu inseamna ca trebuie sa traim privind in permanenta peste umar catre trecut. Vad pareri si intrebari, legitime sau nu, adresate de persoane sub masca anonimatului, dar care nu fac decit sa involbureze apele. Spera domniile lor. Placut sau nu, Chesoi merge inainte tragind partidul dupa domnia sa "cita puterus'ar avea" vorba cintecului. Ma incinta sa vad ca toti cei din jurul sau pun umarul si au luat cite un ham de tras. Babilon a disparut ca si cel adevarat si s-a descoperit si Numitorul comun. Fara dar si poate, PNTCD nu se poate ridica decit printr-o alianta. Punct. Ce va aduce nou aceasta alianta, ramine de vazut. Aici nu te poti impune pre mult, fiind ruda saraca venita in capitala. In general ( dupa cum s-a vazut pina acum ) toti cei cu bani si o anumita pozitie in societate, nu au in avutia lor si caractere tari si desine statatoare. De aceea multi din PNTCD au plecat asa cum au venit, adica pe aripile vintului si in directia potrivita pentru ei. Dar asa cum in viata toate se rinduiesc de la sine, si precum apa trece si pietrele ramin, asa au ramas si cei din PNTCD, urmind sa dea probabil inca o lectie de viata celor cu vederi inguste. Obtuzii si oportunistii , privesc de pe margine si mai arunca cite o piatra sa observe reactiile. Cel putin aici la Constanta, reactiile se arata dar nu sunt de durata si nici nu se tin in lant. Rindurile romanilor statornici si cu crez in Dumnezeu si in cele 10 porunci ale lui Ratiu, bazate pe exemplele inaintasilor Taranisti, s-au adunat in jurul necesitatii partidului. Dar acest lucru depaseste unora limita intelegeri. Este peste puterea lor de a intelege, ca o cauza buna merita sacrificii. In fine ca sa nu mai lungesc vorba, pentru ca vorba lunga este saracia omului, aceasta alianta este de bun augur. Cu amendamentul, desigur, de a fi facuta transparent si echitabil, in masura in care poate fi facuta. Totul negru pe alb, vorba romanului. Este importanta depasirea conditiei stigmatului de care a avut parte acest partid in ultimii ani. Ca nu din cauza liderilor sau a oportunistilor, ci din cauza circumstantelor, asta nu mai conteaza de mult timp. Mergeti pe mina dumneavoastra si nu va mai uitati in urma la ce a fost, si nu mai ascultati la cei cu ochelari de cal sau masti pe fata. Nu va mai lasati atrasi in jocuri ce va depasesc. Mai bine sarac si curat. Analizati bine si semnati o singura data, pe o hirtie favorabila PNTCD, indiferent cit de putin va revine, dar sa fie curat si cinstit. Atit deocamdata ca nu am dreptul nici sa va judec dar nici sa va spun ce sa faceti. Sunteti mult mai destepti si mai maturi decit mine.
Cu respect, Fane

presedinte T. CHESOI spunea...

pentru ANONIM si nu numai. Discutam mai de mult despre MONARHIE cu un prieten, de profesie navigator si l-am intrebat curios fiind. "Mai Nelutule tu calatoresti mult,cum e d-le intr-o tara cu REGINA sau REGE ?" Mi-a raspuns imediat. "Dorele (asa-mi spune el mie)cand ai ajuns intr-o tara monarhica se cunoaste de la primii pasi." Adica ?" E cu totul altceva" si mi-a descris mai multe aspecte. Mi-a ramas in minte descrierea lui,si va spun ca nu e cazul sa credem ca erea romantic, e un tip de isprava,dar ma simteam ca in continutul unei povesti . Nu atunci am devenit eu monarhist,eram mai de mult,imediat dupa revolutie si cred si acum ca monarhia ar fi cea mai buna forma de reprezentare a ROMANIEI. Cand i-am facut campanie d-lui EMIL CONSTANTINESCU,am crezut in naivitatea mea ca il va aduce el pe REGE ,doar n-ar fi vrut s-o faca ILIESCU,insa asa cum stiti n-a facuto,nu stiu daca ar fi reusit ,dar macar sa fi incercat. Am ramas dezamagit din acest punct de vedere,dar si pentru ca a refuzat sa candideze din nou ptr presedentie din partea PNTCD. Asa a contribuit domnia sa, ca partidul care il urcase in cea mai inalta demnitate din stat sa pice de la guvernare in afara parlamentului. Revin acum si va scriu cateva argumente in favoarea monarhiei,dar si a noastra a tuturor romanilor. 1. prezenta monarhiei,elimina lupta pe viata si pe moarte ptr presedentie,de fapt elimina ura,dusmania,patima, dintre cetateni. Pentru ca un REGE este unsul lui DUMNEZEU si inspira pace,nu intrigi etc. 2. Pentru ca ar costa mai putin. In ANGLIA de exemplu,costa un euro pe an, ptr fiecare englez,(informatia o am dint-un documentar) Imaginati-va cate milioane de euro se cheltuiesc in campaniile electorale ptr presedinte. 3. Pentru ca ROMANIA ar avea o alta tinuta si o alta credibilitate in relatiile externe. Cred deasemenea ca si noi am deveni mai buni si am contribui astfel la ridicarea nivelului de civilizatie. Sunt evident multe alte avantaje,pe care ar putea sa vi le destainuie colegul nostru de partid, d-l profesor LUPU MIHAI ,doctor in istorie. cu stima presedinte T. CHESOI.

Anonim spunea...

Il iubesti pe rege cum ii iubesti pe popi....

Anonim spunea...

Il iubesti pe rege cum ii iubesti pe popi....

prieten spunea...

Poezie:Ce spune Chesoi

Uşurel, în pas de dans,
Să nu pic într-un balans...


M-am cam descurcat, băieţi,
M-au ales, cum mă vedeţi.
Sunt eu consilier au ba?
M-am ajuns, sunt cineva!


În curând, la Bucureşti,
Parlament, să ne trăieşti!
Acum negociez intens,
PSD, te pup (in c..r) din mers.

medgidnicolai spunea...

Incerc sa raman consecvent in evaluari. Sincer, nu credeam ca Sefii PDL Constanta sunt atat de naivi, incat sa rennte la voturile pntcd. In acest moment sunt singuri. Formatiunea d-lui Culetu, daca numara 60 voturi. Sigur vom avea in 10.12.2012, dupa numararea partiala a voturilor, 80% din colegii ocupate de reprezentantii USL. Momentul este oportun, dupa opinia mea, sa candideze mai multi independenti. Oameni onorabili, onesti, care sa vina cu propuneri si proiecte demne de incredere. Felicit pe dl Presedinte Chesoi, ca a negociat cu demnitate rolul PNTCD Constanta in alianta ARD si nu a acceptat compromisul. Istoricul relatiilor dintre cele doua formatiunii, cred ca a avut si el un rol determinant in luarea deciziei.

Anonim spunea...

D-le Neagoe,ne puteti spune si locatia unde se vor strange regalistii?

c.neagoe spunea...

Scuzeee! Emotiile . La restaurantul scoica de pe bulevardul Mamaia .

medgidnicolai spunea...

Evenimentele se precipita pe scena politica constanteana. Spectrul apropiatelor alegeri parlamentare le da fiori unora. Asa se explica si ultimele luari de pozitie a liderilor locali ai ARD. Dupa ce, in cadrul negocierilor preliminare Gigi Chiru era hotarat sa nu dea satisfactie solicitarilor pntcd, acum si-a mai inmuiat tonul. Accepta dialogul si poate chiar compromisul. A realizat cred, ceeace eu afirmat in postarea recenta. Numai un naiv, ar renunta, in onditiile date, la cateva mii de voturi. Reusita obtinerii unor locuri in Parlament de catre PDL este indiscutabil conditionata de alianta cu PNTCD Constanta. Pentru a nu se rupe de contextul national si Presedintele Tudorel Chesoi a trebuit, din cate am aflat de pe blogul PNTCD national, sa faca o noua propunere. Colegiul 10, sau doua posturi de conducee a deconcentratelor. Este sustinut din cate am inteles tot din presa de Culetu presedintele formatiunii Forta Civica. Vom vedea rezultatul. Dupa opinia mea, totusi PNTCD Constanta ar trebui sa ceara mai mult. Acum si nu mai tarziu. Castigarea alegerilor este o iluzie, daca lucrurile vor sta ca acum. Atitudinea actuala de buldogi a liderilor PDL nationali care musca in dreapta si stanga, dupa ce 8 ani au fost mieluseii lui Basescu, nu da bine. Au uitat de interesul national si de misiunea lor ca partid. Nu spun ca USL-ul se comporta mai stralucit. Dar totusi, incearca sa se tina de promisiunile asumate prin programul de guvernare asumat pentru perioada pana la alegeri. Dialogheaza, inainte de luarea unor decizii cu caracter general, cu celelalte entitati si societatea civila. Nu militeaza pentru faramitarea tarii si instrainarea resurselor nationale, etc. Daca PDL s-ar fi comportat asa pe timpul ulimilor ani de guvernare, alta era perceptia publica si a mea bineinteles. Tot dupa umila mea parere, in eventualitatea ca revine in ARD si obtine colegiul nr.10, cred ca pe acesta ar trebui sa candideze cel mai reprezentativ membru al PNTCD Constanta. Nu-l nominalizez eu, caci nu este treaba mea. Asta pentru a avea o sansa sa fie ales.

Anonim spunea...

Nu pot sa inteleg cum a putut domnul Chiru sa vorbeasca despre un partid ca si PNTCD in halul asta si sa-l trimita la tara.
PDL nu va avea istoria acestui partid nici in 100 de ani.
PNTCD a ajutat PDL-ul sa intre la guvernare si sa mai fie Basescu presedinte si dupa atatea injuraturi care le-a luat din cauza lor asa arata ei respectul fata de acest partid?
Rusine sa le fie la toti din conducerea PDL in frunte cu presedintele lor.

medgidnicolai spunea...

Interesanta festivitate de lansare a candidatilor. Devansata insa de Congresul PPE de la Casa Poporului. Venirea inaltelor somitati ale zilei la Bucuresti, pentru Romania si romani este un lucru laudsabil. Poate si cu ceva efecte pozitive pentru viitor. Insa, a se discuta in acest forum despre o eventuala autonomie a Tinutului Secuiesc, si a achiesa de catre reprezentantii PDL la aceasta asertiune, este tradare nationala. Pentru ce au mai luptat Decebal, Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Bratianu,etc, PDL-ul lui Basescu si Blaga, prin atitudinea pasiva la agresiunile fatise la integritatea teritoriului national, a demonstrat inca o dsata, ca vor sa i-a puterea indiferent care ar fi costrurile pentru poporul si natiunea romana. In consideratia celor de mai sus, poate acuza cineva organizatia de la malul marii a PNTCD ca a rupt protocolul cu ARD?

medgidnicolai spunea...

Daca unii mai aveau dubii, in ce priveste referirile facute in ultimul comentariu, iata un nou exemplu. Ministerul Apărării Naţionale a sărbătorit ieri, 21 octombire, în Parcul Izvor din Capitală, Ziua Armatei Române. Unde credeti ca s-a aflat, tot ieri, Comandantul ei suprem - Presedintele Consiliului Suprem de Aparare al Tarii, d-l Traian Basescu. La vila de protocol din Covasta, unde a stat la sueta cu liderii maghiari. Si ma intreb inca o data, nu cumva aceasta atitudine atenteaza grav la integritatea teritoriala si securitatea statului roman.

medgidnicolai spunea...

Cineva totusi, ia in considerare unele sugestii facute pe acest forum. Nu intamplator il sustin pe d-l profesor Andrei Gheorghe. Iata rezultatul sondajului de opinie realizat pe un eşantion de 500 de persoane, care locuiesc în Colegiul 8 la intrebarea: Pe care dintre următoarele persoane le cunoaşteţi?. Răspunsul a fost: Manuela Mitrea - 36,75%, Andrei Gheorghe - 25,23%, Tudorel Chesoi - 21,23%, Cătălin Anghel - 11,85% şi George Popescu -6,63%. Eu cred, ca d-l profesor Andrei are sanse reale de a intra in competitie pentru un fotoliu de parlamentar.

un ROMAN spunea...

Ma simt obligat sa remarc ca cele comentate de d-l Medgidnicolai sunt insotite de multa logica si profunzime. Pentru acest lucru, care in acelas timp imi da de gandit, vraeu sa-l felicit pe d-l Medgid si sa il asigur ca sunt un cititor atent fata de comentariile de pe acest site.Remarc faptul ca majoritatea sunt comentarii sincere,denota anumite crezuri individuale pe care le respect si acest lucru imi creeaza un anumit confort. succes tuturor.

c.neagoe spunea...

Am rasfoit presa electronica ; am avut o mare satisfactie ! Domnul presedinte Chesoi , este foarte tare , mai tare decat ARD-ul , dupa afirmatiile domnului Catalin Anghel . In raport cu cauza sustinuta , era normal sa se impuna , dar tinand cont de ratiuni politice , finamciare , etc, cum de exemplu , pe lista apare si tanase barde , lucrurile putea sta pe dos . se pare ca in cazul colegiului 8 , a triumfat Chesoi si as spune si ratiunea . Cum vom vedea lucrurile , daca la Constanta , ARD , va avea ca parlamentar , doar pe domnul profesor Andrei Gheorghe , pentru ca nu i se poate reprosa nimic si este si taranist ? Ne vom amintii , ca PNT -ul este singurul partid moral care s-a lepadat de lichele si hoti ?

medgidnicolai spunea...

Nu spun ca a fost usor ca D-l Chesoi Tudorel si staful sau, sa-l impuna pe d-l profesor Gheorghe Anghel pentru a candida pe colegiul 8. Daca pentru mine este in firea lucrurilor, ca un om competent si apreciat de comunitate sa candideze la alegerile din 09.12.2012, pentru o functie in forul legislativ al tarii, nu acelasi lucru il pot spune despre altii... Totusi, se pare ca de aceasta data ratiunea a triumfat. Acesta, este doar inceputul. Urmeaza ce este cel mai greu. Capacitarea electoratului din Colegiul 8, pentru a-l alege pe d-l Profesor Andrei Gheorghe. Manuela Mitrea - candidatul USL - este totusi un parlamentar redutabil. Mult succes D-le Profesor.

presedinte spunea...

Da a fost o lupta grea, cu atat mai mult cu cat nu au avut prioritate anumite principii pe baza carora sa fie repartizate colegiile. In ceeace ma priveste am facut tot ceeace trebuia sa fac in calitate de presedinte .Vreau insa sa-i multumesc d-lui presedinte AURELIAN PAVELESCU care a avut ultimul cuvant in sustinerea organizatiei PNTCD C-TA si care a recunoscut ca organizatia C-ta este una fruntase si are un candidat mult mai valoros decat cei propusi pe alte criterii.Totodata va multumesc si dvs cei care apreciati eforturile facute de conducerea PNTCD C-ta.

c.neagoe spunea...

Cu foarte mare sinceritate , daca lecturezi listele candidatilor de Constanta , cred ca doar 3-4 , "se apropie " de valoarea domnului profesor Andrei . Un electoral corect , cum cred ca va fi , vor trimite pe Andrei (din simpatie ) in parlament. Nu cred ca programul ARD este atuul domnului profesor ( pentru ca putea fi realizat cat au fost la guvenare , de unde nu au plecat acum 4 ani ) , mai de graba valoarea si activitatea parlamentara anterioara . Trebuie votat , avem nevoie de oameni seriosi !

UN TARANIST spunea...

ptr Anonim. Daca si Andrei Gheorghe este p-dist atunci s-a terminat cu tine, esti un mare dobitoc. Sa te duci dracului de comunist.

medgidnicolai spunea...

Constat, nu fara tristete ce-i drept, ca unii comentatori confunda ARD cu PNTCD. Confunda liderii ARD cu cei ai PNTCD. Grava eroare. Alianta, in vederea realzarii unui parteneriat de moment, pentru un scop binedeterminat, nu schimba oamenii si principiile care i-au calauzit de-a lungul anilor. Convingerile lor politice cu siguranta sunt aceleasi si vor fi promovate pe timpul campaniei. Cu siguranta acest lucru va fi bine decelat de catre electori. Vor sti ce sa aleaga intre o politiciana cu viza temporara de resedinta in Constanta si d-l profesor Andrei care a vegheat la instructia performanta a zeci de generatii de constanteni. Nu am nimic cu d-na Manuela Mitrea dar, cu trei leagane si un parculet nu m-a convins ca este foarte utila, in fotoliul de parlamentar, constantenilor. D-lui Profesor Andrei Gheorghe ii putem bate la use cand vrem noi, daca consideram ca anumite lucruri trebuiesc spuse in forul legislativ suprem.

medgidnicolai spunea...

Am senzatia ca desi, campania electorala a inceput de 6 zile, singurii candidati mobili din Constanta, vizibili, sunt cei ai USL. In top senatorul Nicolae Moga si Radu Babus. Eu cred ca fiecare zi este foarte importanta din timpul care a mai ramasa pana la alegeri. Promovarea imaginii candidatului este decisiva, ca si participarea acestuia la diverse actiuni ce se deruleaza in colegiul in care candideaza. Acestea sunt pareri personale.

PRESEDINTE spunea...

ptr. domnul Medgidnicolai PNTCD-ARD a inceput campania din prima zi,avand o emisiune electorala la radio SKY si in aceiasi zi inca de la orele 00.0 echipaje de tineri taranisti au lipit afise cu domnul prof. ANDREI GHEORGHE si au distribuit carti postale pe care sunt inscrise : prezentarea candidatului si principalele realizari. au fost facute si alte deplasari impreuna cu dom profesor care a discutat cu Constantenii. A participat pana in prezent la trei emisiuni televizate una chiar la ora cand scriu aceste randuri si la doua emisiuni radio.Avem 10 banere si sunt programate si alte actiuni,iar la sediul PNTCD ESTE PERMANENTA.

PRESEDINTE spunea...

Astazi echipa de campanie si staful candidatului PNTCD -ARD.domnul ANDREI GHEORGHE au participat la distribuiri de pliante si dezbateri electorale cu cetatenii,in mai multe zone cum ar fi: piata km 4-5,piata IL Caragiale ,zona Adi Vin , piata Bric si zona Intim b-l I C Bratianu. A fost o zi plina si reusita .Cu stima T. Chesoi

c.neagoe spunea...

Dupa modul cum reactioneaza , oamenii in cursul intalnirilor cu alegatorii , cred ca sansele domnului profesor Andrei sunt mari , mai ales ca doamna Manuela Mitrea nu a facut nimic in mandatul precedent , mai mult nu cred ca a avut vreo intalnire cu cei ce au ales-o. Daca lecturezi listele constati ca sunt indivizi precum Barde Tanase , Zanfir Iorgus , care dupa tot ce au facut au curajul sa mai ceara votul si nu ori unde ci pentru parlament . Oare cred ei ca poporul care voteaza este o multime a prostilor ? Acum daca este si mai greu sa cumpere voturi , cred ca vor cheltuii multi , foarte multi bani de in zadar . Probabil sunt bani castigati fara munca . Sper sa nu fie alesi si sa dea seama pentru ce au facut.

PRESEDINTE spunea...

Astazi campania PNTCD-ARD s-a desfasurat in zona piata Bric si Marvimex.

medgidnicolai spunea...

Ma bucura faptul ca Presedintele PNTCD Constanta depune eforturi constante pentru promovarea imaginii d-lui profesor Andrei Gheorghe. Vorbind de imagine ma refeream, in primul rand, la modul in care aceasta este promovata prin cotidienele locale. Fiecare dintre acestea au cate un site vizitat zilnic de mii de electori. Poate, ca pe aceasta linie ar mai trebui facut ceva. Va felicit pentru deplasarile in teren. Discutiile directe cu alegatorii, majoritatea aflati la domiciliu in week-end, sunt solutia cea mai buna dupa parerea mea. Va felicit si va urez mult succes in continuare.

medgidnicolai spunea...

Trai pe vatrai- Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), românii sunt mai nefericiţi decât în perioada comunismului. 74% din cei chestionaţi consideră că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită, 83% fiind îngrijoraţi şi foarte îngrijoraţi în privinţa economiei ţării şi îi văd pe politicieni drept principali vinovaţi pentru situaţia actuală. Potrivit aceluiaşi sondaj, 85% dintre cei intervievaţi sunt îngrijoraţi şi foarte îngrijoraţi în privinţa sistemului de sănătate, 81% sunt îngrijoraţi şi foarte îngrijoraţi în privinţa sistemului de pensii, 77% sunt în privinţa învăţământului, iar 86% sunt îngrijoraţi şi foarte îngrijoraţi în privinţa salariilor. Potrivit cercetării, 20% dintre respondenţi consideră că, în momentul de faţă, lipsa locurilor de muncă este cea mai importantă problemă a ţării, 16% văd situaţia economică a ţării ca principală problemă, iar 13% - conducerea defectuoasă. Sondajul Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie a fost realizat la data de 2 octombrie 2012, pe un eşantion de 1581 de persoane cu vârste mai mari de 18 ani. Marja de eroare a sondajului este +/- 2,6%.
--------------------------------------------------------------------------------

medgidnicoli spunea...

O lupta surda se da in aceste zile intre candidatii celor doua aliante. Nu am inteles si nu o sa inteleg niciodata de ce atata inversunare si ura, la nivelul unor persoane care vor sa ne reprezinta in cel mai inalt furum national. Plusurile de imagine si ofertele de tot felul, care mai de care ma pompoasa, specifice dealtfel perioadei de campanie, nu cred ca sunt ceeace asteapta electorii. Dezbaterile televizate, atatea cate sunt, patineaza de fiecare data in directia imputarilor reciproce, in loc sa ne dezmeticeasca. Semnalele externe si chiar interne, ne indica ca ne aflam pe o margine a prapastiei. U.E. ne-a cam dezamagit. Ne trateaza ca pe o piata de consum si ne atentioneaza daca incercam sa ne schimbam conditia. Incepem sa intelegem de ce Basescu este baiatul bun. A jucat in echipa lor, nu a noastra, a romanilor. Nu le-a consumat fondurile ce ne-au fost alocate pentru perioada 2007-2013. Gradul de absorbtie pe timpul guvernarilor anterioare, cu greu depasea 3%. Deci, banii erau la dispozitia celor avuti din Europa. Nu a noastra. Acum cand acest raport s-a schimbat, s-a schimbat si politica repatizarii lor pentru perioada 2014-2020. Mai marii Europei incearca sa taie din fonduri. Si asta pe timp de criza, provocata tot de ei. De ce oare? Poate, ca aceste lucruri ar trebui sa le auzim zilnic, sa invatam ce trebuie din ele, iar candidatii sa propuna solutii concrete pentru revigorarea noastra ca popor si natiune. Altfel ramaneam o colonie si niic mai mult.

Lavinia Trif spunea...

Sunt mandra sa spun ca am absolvit acum 1 an la cel mai bun liceu din Constanta si ca am avut norocul sa imi fie predata matematica de catre unul din cei mai renumiti profesori din tara, domnul Andrei Gheorghe. Am fost admisa la Universitatea din Bucuresti, facultatea de Matematica si Informatica, la domeniul de licenta Matematica, iar faptul ca am decis sa continui in domeniul matematicii este datorat in parte fostului meu profesor. De-a lungul celor patru ani de liceu, in clasa mea s-au remarcat numerosi olimpici la matematica, ajungand la nivelul national si obtinand premii importante pentru prestigiul colegiului. Totul a fost posibil datorita dedicarii si perseverentei domnului Andrei, iar toti colegii mei au pastrat legatura cu dumnealui, fiind unul dintre cei mai apreciati profesori. In prezent coloborez cu domnul profesor la redactarea unor culegeri de matematica. Ca insperctor judetean general, domnul Andrei Gheorghe a infiintat licee, iar situatia invatamantului pe plan local s-a imbunatatit vizibil. Ca incheiere, sunt onorata ca am avut norocul sa-l cunosc pe domnul profesor, care este un model pentru mine.

Aylin Agiali spunea...

As putea sa spun despre ce cadru didactic exceptional este domnul profesor Andrei Ghoerghe, dar pref sa scriu despre ce persoana extraodinara este omul Andrei Gheorghe.

Mai mult decat matematica, am invatat de la dansul ce inseamna sa fi om, ce inseamna sa iubesti ce a ce faci, ce inseamna sa treci prin incercarile vietii cu zambetul pe buze, ce inseamna integritatea. Poate pasiunea pentru matematica, poate pasiunea pentru oameni, pentru filosofie sau pur si simplu pasiunea de a face ceva ce poate schimba si da sens existentei personale si a celor din jur. Un om incredbil de energic, un om care ii inspira si ii molipseste pe cei din jur.

Energie, integritate, profunzime si pasiune il definesc pe omul Andrei Gheorghe. Domnul profesor a contribuit ana de an la formarea olimpicilor la matematica din Constanta, prin implicare cu timp si sulfet. Un profesor exceptional! Totusi cum m-a inspirat pe MINE pentru pregatirea educationala si profesionala? Cand ne-a spus la o ora de matematica ca ar trebui sa fim arhitecti de hoteluri si vom putea construi si hoteluri si case toata viata. Atunci a devinit pentru mine mai mult decat un profesor, a devenit un mentor.

Agiali Taygun spunea...

Domnul Andrei Gheorghe a inspirat generatii de tineri atat cu pasiunea lui pentru profesia sa, dar mai ales cu integritatea sa desavarsita pentru orice aspect al vietii. Acest lucru se putea vedea in orice conversatie pe care o purta.
Pasiunea sa uriasa pentru valorile in care credea se gaseau la fiecare ora in care incerca nu sa ne invete matematica ci sa ne invete sa nu ne impacam niciodata cu mediocritatea, cu lenea si cu lasitatea. Mai mult decat formule matematice domnul profesor ne-a prezentat o dogma de idei cu care au ramas toti studentii sai indiferent de facultatea aleasa. Tot dansul ne-a dat speranta ca desi astazi in Romania sunt promovate anti-valori precum minciuna, lasitatea, hotia, intr-o buna zi adevaratele valori vor fi apreciate la adevarata valoare.
Sunt mandru ca l-am cunoscut pe acest om exceptional si am putut sa beneficiez atat de strictetea si grija la detalii a dansului, cat si la sfaturile si lectiile sale de viata.

Agiali Taygun spunea...

Domnul Andrei Gheorghe a inspirat generatii de tineri atat cu pasiunea lui pentru profesia sa, dar mai ales cu integritatea sa desavarsita pentru orice aspect al vietii. Acest lucru se putea vedea in orice conversatie pe care o purta.
Pasiunea sa uriasa pentru valorile in care credea se gaseau la fiecare ora in care incerca nu sa ne invete matematica ci sa ne invete sa nu ne impacam niciodata cu mediocritatea, cu lenea si cu lasitatea. Mai mult decat formule matematice domnul profesor ne-a prezentat o dogma de idei cu care au ramas toti studentii sai indiferent de facultatea aleasa. Tot dansul ne-a dat speranta ca desi astazi in Romania sunt promovate anti-valori precum minciuna, lasitatea, hotia, intr-o buna zi adevaratele valori vor fi apreciate la adevarata valoare.
Sunt mandru ca l-am cunoscut pe acest om exceptional si am putut sa beneficiez atat de strictetea si grija la detalii a dansului, cat si la sfaturile si lectiile sale de viata.

Anonim spunea...

observ ca i-au murit laudatorii candidatului ard si au aparut cativa elevi care scot in evidenta calitatile marelui cadru didactic care a format generatii intregi de elevi,dar acestia uita ca d-l andrei gheorghita candideaza unei alianta care a promovat in societate mediocritati.laudatorilor,voi va vedeti ce scrieti?locul lui andrei gheorghita este la catedra si nu in politica.o sa ia in colegiul unde candideaza doar 3% nu va faceti griji.

medgidnicolai spunea...

Au ramas mai putin de 2 saptamani pana la ziua alegerilor. Campania este in toi. Aparitiile d-lui Profesor Andrei, dupa opinia mea, nu sunt suficient de acaparatoare de interes. Ma refer bineinteles la interesul vizual. Din acest punct de vederea mai trebuie facut ceva. Staful de campanie ar putea sa imortalizeze aparitiile publice din timpul intalnirilor cu cetatenii sau altor actiuni, si sa le inainteze spre difuzare mass-media. D-l Profesor ar avea astfel, cel putin sanse egale, cu candidata USL a carei imagine este pregnant de vizibila.

Secretar executiv spunea...

Stimati vizitatori ai site-ul PNTCD C-ta ,daca doriti sa cititi scrisoarea d-lui ANDREI GHEORGHE catre constanteni,dati va rog clic pe comunicate de presa,si veti afla foarte multe lucruri despre acest OM de mare valoare pe care il are PNTCD.

Andrei Gheorghe spunea...

marți, 27 noiembrie 2012Scrisoare deschisa catre Constanteni


Scrisoare deschisa catre Constanteni


Dragi constanteni

In colegiul 8 in care locuiesc si candideaz pentru functia de deputat, candideaza si Manuela Mitrea care locuieste in Bucuresti.
Aceasta doamna candidat, pe numele sau Manuela Mitrea, forteaza constiinta constantenilor din colegiul din care facem parte, pentru un al doilea mandat, dupa ce doua mandate la rand a “deputatit” electoratul din Mehedinti.
Daca nu o vor cei din Bucuresti, nici cei din Mehedinti, întrebarea legitima este “ De ce ar dori-o constantenii?”
Din punctul meu de vedere, un candidat care locuieste in Bucuresti nu poate simti si trai problemele constantenilor. Insa dupa cum ne-au obisnuit, lipsiti de morala crestina, lipsiti de prejudecati si de frica lui Dumnezeu, la fiecare patru ani vin si cer clementa si votul constantenilor, aratandu-le astfel lipsa de respect si de consideratie.
Revoltat de venirea bucurestenilor in Constanta (3 candidati din Bucuresti in colegiul 8, colegiul 9 si colegiul 10),eu, profesorul Andrei Gheorghe ca locuitor in Colegiului 8, nu pot accepta sa ramanem indiferenti fata de aceasta “parasutare” a candidatilor bucuresteni in orasul nostru, pentru ca si noi constanteni avem oameni competenti care pot fi alesi deputati.
Eu, Prof. Andrei Gheorghe, ma simt onorat sa candidez in colegiu 8 si as dori sa-mi prezint activitatea dar si implicarea mea in problemele cetatenilor :


Andrei Gheorghe spunea...


DEPUTAT între anii 1996-2000
INSPECTOR GENERAL SCOLAR 1990-1994
INSPECTOR DE MATEMATICA 1985-1990
Profesor de matematica Lic.”Mircea cel Batrân” si lic. Energetic
Autor a peste 20 de carti de matematica
Membru Onorific al “Gazetei de Matematica”
Decorat cu “MERITUL PENTRU ÎNVATAMÂNT” ÎN GRAD DE CAVALER
Am înfiintat noi licee: Lic. “G. Calinescu”, Lic. de Arta ”Regina Maria”,Lic. de Telecomunicatii, Lic. de Educatie Fizica si Sport si am reînfiintat liceele teoretice: “Traian”, “Decebal”, “Anghel Saligny”, “N.Balcescu”e.t.c. Am construit si înfiintat liceele: Lic. “Callatis”, Lic. “Lucian Blaga”, precum si Lic. Tehnologic din Cernavoda. În perioada în care am ocupat functia de inspector general, au fost titularizate peste 2500 de cadre didactice.
Ca deputat în Comisia de învatamânt, am participat la realizarea Statutului Cadrelor Didactice dar si a legii învatamântului, fiind primul proiect acceptat în perioada de preaderare a României la Uniunea Europeana.
Aceste realizari ma fac credibil si pot promite ca voi munci in parlament cu aceeasi responsabilitate si daruire pentru cetatenii constantei.
Plecand de la acest deziderat, declar ca voi sustine toate proiectele consilierilor locali si ale primariei, proiecte in care se vor regasi interesele constantenilor .


Iata cateva din proiectele pe care doresc sa le sustin in Parlament:
1 - Sporirea salarizarii cadrelor didactice si a personalului medical.
2 - Sprijinirea investitorilor si intreprinzatorilor in scopul asigurarii de noi locuri de munca.
3 - Sustinerea proiectelor pentru dezvoltarea turismului pe tot litoralul Marii Negre.
4 - Imbunatatirea conditiilor de trai ale cetatenilor cu venituri mici prin acordarea de bonuri valorice cu care sa-si poata cumpara alimente si medicamente.
5 - Construirea mai multor Camine pentru persoane varstnice.
6 - Dezvoltarea invatamantului profesional si tehnic conform noilor exigente ale pietei.
7- Introducerea unei alocatii speciale de scolarizare pentru copiii din familiile nevoiase.
8 - Infiintarea unui Consiliu National al Educatiei( in afara sferei politice) care sa conduca la stabilizarea legislativa si la implementarea reformei.
9 - Implementarea proiectului “ scoala dupa scoala”- ruta moderna a invatamantului.
10 - Construirea de parcuri, spatii verzi si locuri de parcare.
11 - Mutarea OIL TERMINAL in afara orasului, deoarece acesta constituie un mare pericol pentru constanteni,este ca o bomba in mijlocul orasului.
12 - Amenajarea si dezvoltarea din punct de vedere turistic a Portului Tomis
13 - Sustinerea elaborarii unui proiect de amenajare si dezvoltare a zonei costiere incepand de la Portul Tomis si pana in Mamaia.


Revenind la situatia candidatilor din colegiul 8, cred cu toata convingerea ca noi constantenii trebuie sa votam deputati din Constanta si nu din Bucuresti. In finalul acestei scrisori va solicit sa votati cu incredere deputat ANDREI GHEORGHE, iar fata de aceasta atitudine, voi fi responsabil si recunoscator .
Voi deschide un cabinet parlamentar chiar in colegiul 8 pentru a fi aproape de cetateni si de problemele lor.


Votul dumneavoastra trebuie sa fie unul rational prin care sa promovam valorile si in acelasi timp sa creem un echilibru politic si social.
Voi aduce in Parlament DECENTA, EXPERIENTA, COMPETENTA si RESPONSABILITATE!


CU DEOSEBIT RESPECT SI CONSIDERATIE
PROFESOR ANDREI GHEORGHE

medgidnicolai spunea...

Mult succes D-le Profesor Andrei Gheorghe!

Aylin Agiali spunea...

Domnule profesor, mult succes!

medgidnicolai spunea...

Am urmarit cu interes aparitiile televizate ale unor candidati locali la alegerile parlamentare. Ofertele personale, exceptand programele aliantelor adaptate la specificul zonei, nu sunt prea generoase. Pe unele dintre ele le cuantific sub rezerva unor simple promisiuni de campanie. Altele insa, sunt foarte pertinente si optimiste in acelasi timp. Acest lucru ma entuziasmeaza. Mai ales atunci, cand sunt facute de oameni responsabili si cu posibilitati reale. Nu nominalizez nici o oferta si nici un candidat, desi as vrea sa o fac, pentru a nu fi acuzat iar, pe nedrept, de partizanat politic.

medgidnicolai spunea...

Increderea in maturitatea electoratului din colegiul nr.9 este singura sansa pentru d-l profesor Andrei Gheorghe. Vor vota pentru ei sau vor vota imaginea unei doamne dragute dar care, nu are nimic comun cu cei carora le-a cerut votul. In cateva zile vom afla raspunsul la aceasta intrebare. In continuare ii doresc mult succes d-lui profesor si regret faptul ca persoana sa, este asociata cu alte persoane cazute in dizgratia majoritatii populatiei.

medgidnicolai spunea...

Si uite asa se scrie istoria. ARD a intrat in Parlament pe usa din dos in toate circumscriptiile din tara. Printre cei premiati se numara si 3 de la Constanta in frunte cu Gigi Chru. Efortul facut de el personal trebuia intr-un fel recompensat. NU faptul ca au intrat in legislativ, este deranjat, si maniera de accedere. Basescu si PDL ne-au mai facut, in idiotenia lor, un rau. Au generat constituirea unei majoritati dominante, ale carei accese de putere le vom suporta tot noi, omanii de rand. Acest dezechilibru de forte ce se contureaza, daca minoritatile si UDMR sunt cooptati la guvernare, reprezinta un real pericol pentru viitor. Gestionarea problemelor grave cu care ne confruntam in aceasta perioada de criza, presupune mult tact, profesionalism, devotament, bunacredinta, atasament fata de idealurile nationale, deschidere la dialg, etc. atribute care nu i-a prea caracterizat pe unii dintre actualii oameni politici. Poate eu gresesc. Astept cu interes si alte opinii.

vicepresedinte PNTCD C-ta spunea...

PNTCD Constanta a obtinut cu prfesorul ANDREI GHE.candidat in colegiul 8 ,LOCUL 3, tinand cont de numarul de voturi obtinute in acest colegiu, comparativ cu numarul voturilor din celelalte colegii.Mai precis a fost primul sub linie, la o diferenta de 480 de voturi,fata de cel de al doilea deputat pdl,devansand deputati in functie la acea data,ca de ex:Zamfir Iorgus,Chirila C-tin. Daca nu era presedintele GIGI CHIRU, candidat la senat in aceiasi zona cu cele doua colegii castigatoare ,cel de al doilea deputat, nu ar fi intrat in veci in parlament. Asadar PNTCD a fost pe podium locul 3 din 10, ratand intrarea domnului prof in parlament cu doar cateva voturi. Pentru cei care nu stiu PNTCD A INTRAT IN PARLAMENT cu 2 parlamentari si are acum dreptul sa delege oameni la sectiile de vot. Astfel ne vom putea pazi mai bine voturile la toate alegerile. In concluzie PNTCD face pasi inainte, incet ,dar sigur. Ignoram toate barfele ieftine expuse de unii comentatori pe acest site.Sa auzim de bine.

vicepresedinte PNTCD C-ta spunea...

Din nou se dovedeste ca PNTCD este un partid fara de care dreapta politica nu poate fi credibila. Iata cu pntcd s-a constituit alianta D.A.

Anonim spunea...

ursul pacalit de vulpe

Anonim spunea...

Pamela Anderson, aşa cum NU ţi-o închipuiai

arnaldo spunea...

Depinde de imaginatie.

Fane spunea...

Buna seara,
Am primit un forward de la un prieten cu ce zicea ca primit de la vicepresedintele actual al PNTCD.
Am vazut cum se dau de ceasul mortii, dar abia acum, cei implicati in ridicarea si mai apoi in decaderea lui Pavelescu.
O mina de luptatori, o mina de tradatori sau de "bondari" care asteptau sa dea pareri stupului.
Cunoscind printre acestia pe citiva, nu ma sfiesc sa spun o parere proprie. Isi cunosc bine interesele.
Pe cele de partid bineinteles, izvorite din dragostea fata de popor.
Majoritatea au copii ai lor, sau copii sub ochii lor. Au fost indusi in eroare, asa cum au facut mereu erori de calcul,
calcule in care noi ceilalti, dar si copii nostrii, nu eram inclusi. Asta, domnilor este marea eroare. Si mai presus de toate astea, faptul ca ati
abdicat de la principiile maestrului, dupa care va ascundeti si acum. Ca si oameni maturi, cum ati putea fi dusi
in eroare de un Pavelescu, sau de o doamna cu un nume predestinat traiului printre ageamii, considerati oameni
politici si cu stare. Automat te intrebi cine i-a pus pe aia acolo ca sa se lase "indusi in eroare"?
Ce caractere filistine ajunse in apogeul sortii lor si a lumii noastre, dau gajurile lor, trecerii partidului in nefiinta?
Pentru acest fapt numai si nu aveti nici cea mai mica scuza. Trimiteti extrase, din gura satula a unui anume parlamentar
care a intrevazut o nisa, ajutat de "bondari" sa strapunga garda joasa a lui Pavelescu si a adunaturii lui? Acel satul nu a ajuns
in parlamentul tarii, fara girul lui, al " doamnei" sau a domnilor ce i-au sustinut initial.
Au nu ginditi cumva ca ar fi timpul sa reactivati in voi, chiar si in detrimentul dumneavoastra personal, ideea reintregirii neamului,
ai saracilor pe care ar fi trebuit de mult sa-i ajutati si de care de atitea generatii va tot delimitati? Rusine este un cuvint suav si dulce ca limba
ce-o vorbim noi, opinca tarii, poporul ce traim aici decind timpul si nici decum ca voi,cei ce locuiti aici din varii motive. Ma las purat de valul
durerii surde interioare, durerea din sufletul unui tata, si va cer iertare pentru combustia dezlantuita fata de scuzele si actiunile dumneavoastra.
Faceti cum va ajuta mintea,dar o sa dati socoteala cit de curind. Rufa alba se spala mai bine cu lesie de a noastra decit cu Ariel.

Anonim spunea...

Aureliane, stii foarte bine ca ai fost de acord sa cer sprijinul d-lui primar Radu Mazare,pentru a nu pierde un post de consilier. De ce acum ma denigrez,i cand stii bine ca te-am consultat si ai fost de acord ? Am fost ajutat ptr ca am solicitat un lucru legal si ii multumesc d-lui primar ca a fost corect . Asta nu inseamna ca sunt omul lui Mazare cum spui tu, ci mai de graba poti sa spui ca stiu sa respect partenerii politici si ca am lasat loc de buna ziua. In acelasi timp iti amintesc ca sunt de 23 de ani in PNTCD timp in care tu ai trecut pe la vreo 6 partide si ai tupeul sa ma denigrezi in fata opiniei publice si a colegilor mei. Mie mi-ar fi rusine...! Tudorel CHESOI.

Anonim spunea...

Aureliane, stii foarte bine ca ai fost de acord sa cer sprijinul d-lui primar Radu Mazare,pentru a nu pierde un post de consilier. De ce acum ma denigrez,i cand stii bine ca te-am consultat si ai fost de acord ? Am fost ajutat ptr ca am solicitat un lucru legal si ii multumesc d-lui primar ca a fost corect . Asta nu inseamna ca sunt omul lui Mazare cum spui tu, ci mai de graba poti sa spui ca stiu sa respect partenerii politici si ca am lasat loc de buna ziua. In acelasi timp iti amintesc ca sunt de 23 de ani in PNTCD timp in care tu ai trecut pe la vreo 6 partide si ai tupeul sa ma denigrezi in fata opiniei publice si a colegilor mei. Mie mi-ar fi rusine...! Tudorel CHESOI.

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 226   Mai noi› Cele mai noi»

Anunt

La postarea comentariilor completati numai spatiul pentru NUME, nu si ADRESA URL.

Pentru afisarea ultimelor comentarii, apasati pe butonul urmator: "Cele mai noi"